Domnul Dumitru Oprea, un Bleonț al politicii de Bahlui

O soartă tristă muncește PDL-ul de Iași iar vremurile pe care le trăim nu par câtuși de puțin să mai aducă vreun strop de speranță în curtea fanclubului băsescian de pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Chiar și pe vremurile când Băse își spulbera oponenții cu majorități zdrobitoare iar PDL-ul visa la scoruri de peste 50%, lipsa calității profesionale și chiar umane a politicienilor pedeliști din Iași a făcut ca acest partid să nu câștige niciodată nimic serios când a fost vorba de structurile locale.

Bineînțeles că luați de valul stârnit de la București și călărindu-l cu oportunism, pedeliștii de Iași au dat impresia uneori că sunt o forță politică importantă pe plan local. Dar luați la puricat cu atenție, ce putem spune despre distinsele fețe puse în geamul partidului în târgul de pe Bahlui ?

Ani de zile PDL-ul de Iași a fost păstorit de un lider caraghios, care și-a atacat dușmanii postând poze cu ei, făcute pe ascuns pe la felurite beții și paranghelii organizate tot de el. Acesta a reușit să piardă cu brio orice competiție electorală la care s-a prezentat, încheindu-și cariera politică în stil de mare campion, ajungând secretar de stat la Mediu prin mila UDMR-ului. Domnii Spânu, Movilă, Pădurariu, precum și deputata Dobre de pe centura politicii, au îngroșat rândurile politicienilor pedeliști, care ajunși prin accidente ale sorții la București, nu au stârnit nici un ecou în peștera democrației românești.

L-am lăsat la urmă pe domnul Oprea, care dezamăgit pesemne de rolul său în PDL, tulbură apele și ține cu tot dinadinsul să îi cunoaștem părerile în varii probleme și pune diagnostice și ștampile pe tot ce prinde, apucă și aude.

Folosind ca tribună site-ul newsiași.ro, site crescut și cultivat prin bunăvoința domniei sale, domnul Oprea ia la rost chestiunea unicamerală, subiect de mare actualitate, dojenește cu superioritate soarta PNL-ului din Iași și împunge cerul politicii externe cu degetul, cerând înțelegere pentru sora noastră mai mare Franța, care cuprinsă de-o clipă de nebunie, nu s-a rușinat de reproșurile lui Băsescu.

Înainte să se obișnuiască cu postura de judecător suprem și ,,cap limpede” al situației economico-social-politice de prin târgul Ieșilor, stimatul domn profesor ar fi bine să încerce să-și reamintească responsabilitatea pe care o are domnia sa pentru prestația catastrofală de la ultimele alegeri pentru primăria orașului. Orgoliile domniei sale, hachițele și lipsa sa de bun simț, etalate în campania pentru primăria Iașului, au blagoslovit cetățenii acestui oraș cu un nou mandat al catastrofalului Nichita. Dacă domnia sa ar fi avut înțelepciunea de a pleca vreo lună în vacanță, chiar în perioada campaniei electorale, astăzi ar fi avut ocazia să ne fericească cu ideile sale în calitate de primar, așa însă, acum ca și atunci, dă lecții la tot poporul de la înălțimea suficienței sale universitare atotștiutoare.

Oricum, în istoria politicii practicate pe malul Bahluiului, o comparație între prestațiile avute de cele două partide, PNL-ul și PDL-ul, atunci când au fost la guvernare, este net în defavoarea portocaliilor. PNL-ul, când a fost la guvernare, a trimis din Iași la București patru miniștri și a adus o sumedenie de investiții înapoi în târg, pe când PDL-ul ieșean a trimis în guvernul lui Boc un secretar de stat la Ape și i-a adus pe Udrea și Berceanu la Iași ca să-i conducă alegerile locale din partid.

Dar acum, în prag de ungere a sa în calitate de lider al partidului de guvernământ la Iași, îi urăm să se bucure și să trăiască intens fiecare moment al scurtei perioade de guvernare ce i-a mai rămas acestui partid de viitori pușcăriabili, care pentru a se putea mai bine redefini din punct de vedere doctrinar, și-ar putea alege la următoarele alegeri ca stemă pe steagul portocaliu chipul distins al dl.Sorin Blejnar.

Cu siguranță, într-un viitor nu prea îndepărtat, domnia sa va privi cu nostalgie în urmă la vremurile bune de acum, când influența și popularitatea pedelistă în Iași va fi fost o realitate. Iar atunci, domnul Oprea împreună cu ceilalți efebi ai moralității portocalii vor putea să îl parafrazeze pe celebrul star din ,,Pas în doi”:

-Așa mică cum era, îți făceai treaba cu ea!