Udrea, elicopterul și investitorii arabi

Mai deunăzi, un pâlc de investitori arabi, rătăciți pesemne de grupul celor care părăsesc Libia în căutarea unui nou tărâm propice afacerilor, au fost acroșați, cu siguranță fără voia lor, de un personaj caraghios care după ce i-a pipăit de inele și le-a șters caftanele de praf hăhăind, le-a tras un speach scurt, la lingurică.

Până s-au lămurit investitorii că au de-a face cu Gaddafi-ul local și nu cu un ospătar ce îi mustra pentru comportamentul de aseară din clubul de manele unde s-au înfrățit cu băștinașii, discursul creionat cu ambele brațe de speakerul transpirat a născut și miezul său. Astfel, șeicii cei harnici, că doar hărnicia te face să devii bogat, nu?…, au aflat de la fostul ministru al șoselelor că dacă vrei să cunoști Romania ai nevoie de elicopter, hă, hă,hă…

După ce vorbitorul s-a retras să refolosească gheața din pahar, în locu-i a rămas populara noastră ministreasă, cea a amenajării turismului și a dezvoltării teritoriului sau invers, n-are importanță, că doar toată lumea știe cu ce se ocupă dânsa.

Așa că doamna Udrea a putut să-și transmită mesajul tuturor participanților la această reuniune internațională, acela că ea personal își dorește cât mai mulți investitori arabi în România. Anunțul a stârnit viu entuziasm în rândul maselor de utilizatori de Rexona pe uscat, astfel încât doamna a fost ovaționată la scenă deschisă. În definitiv, ministreasa noastră are tot ce îi trebuie pentru a ne spori numărul de investitori! Blondă este, tocuri ascuțite de sinistrată are, rochie mulată pe popou har Domnului, iar despre decolteu ce să mai vorbim… Singura noastră nedumerire este dacă investiția va fi impozabilă sau nu și dacă ea se va face pentru tot ceea ce depășește o pungă de plastic în care se regăsesc un cartuș de Kent, un săpun Lux și un șampon Duru.

Cu siguranță că numai graba de a se întoarce la lupta de zi cu zi cu mogulii, care sărăcesc poporul, l-a împiedicat pe domnul Președinte să amintească distinsei adunări despre posibilitatea de a folosi cămilele din dotare pentru a cunoaște frumoasa noastră țărișoară.

După cum știm cu toții, cămilele sunt excelente pentru traversarea deșerturilor, a cursurilor învolburate de apă murdară și a terenului accidentat, așa cum sunt șoselele noastre. Dealtfel, ele sunt recomandate și pentru faptul că consumă mai puțin decât un elicopter, iar de la bordul lor poți vedea frumusețile naturii mai de aproape. Șeicii ar putea astfel, într-un mod ecologic, să ne cunoască plaiurile însorite și poporul harnic și ospitalier din înălțimea cocoașelor de cămilă. Iar dacă galopând pe șoselele noastre în căutarea unui domiciliu de investiție vor observa că în locul câinilor storciți pe șosele apar tot felul de găini turtite și cu urme de cauciucuri, este momentul să se îndrepte spre nord, pentru că, din nenorocire, au ajuns în Bulgaria.

Iată cum, dacă nu suntem atenți, în goana după investitori și dacă nu controlăm fenomenul, se pot întâmpla groaznice neînțelegeri. De pildă, noi să ne chinuim să atragem investitorii, să le facem toate poftele, și peste nouă luni, din nebăgare de seamă și iuțeală de mână, la vecinii noștri să se nască puhoi de afaceri înfloritoare și bănoase.

 

 

Comments are closed.