PNL-ul a rămas fără președinte

Iar acest lucru nu s-a întâmplat datorită unei calamități, a unei demisii sau a unui deces regretabil! Acest lucru s-a întâmplat pentru că președintele în funcție al PNL-ului a considerat că e mai bine sub pulpana PSD-ului decât sub grija colegilor de partid!

Faptul că domnul Antonescu nu mai poate candida la sectorul I ca acum patru ani este de înțeles după tot ceea ce a făcut cu organizația acestui sector în general și cu domnul Chiliman și Moisescu în particular. Dar ca să nu ai bază nici măcar în oamenii tăi de încredere, mai exact în țuțerii tăi e un lucru grav!

Problema nu este că el gândindu-se la pulpana lui se simte mai în siguranță candidând într-o circumscripție de pesediști în Teleorman, unde Dragnea este recunoscut pentru măgăriile sale electorale, ci la faptul că în timp ce el face această alegere, domnul Antonescu este încă în funcție!

Cu ce se deosebește Crin Antonescu de Franco Schetinno, căpitanul vasului Costa Concordia care în prag de naufragiu a șters-o primul lăsând pe vas pasagerii să se descurce singuri? Cu nimic!

Ce așteptări poate avea un partid al cărui președinte o șterge englezește la bordul aliatului care până de curând era dușmanul său de moarte? Ce așteptări pot avea liderii liberali de la acest conducător?

La aceste întrebări nu este nevoie să răspundem. La acestă întâmplare care va intra în memoria partidului liberal ca o mostră de lașitate și comportament inexplicabil chiar și pentru susținătorii actualului lider nu există o rezolvare decentă.

De acum postul de președinte s-a vacantat! Deși de jure Antonescu Crin este președinte, de facto președintele trebuie ales!

Călin Popescu Tăriceanu sau Varujan Vosganian cei doi lideri care sunt îndreptățiți acum să preia responsabilitatea conducerii acestui partid trebuie să iasă în față! Iar dintre ei va trebui să se aleagă după alegeri un președinte pentru acest mare partid al României! Iar pentru restul, e tăcere!

Comments are closed.