Anul acesta, pentru unii, Crăciunul va veni mai devreme...

Însă… din păcate, nu și pentru cetățenii care vor merge, sau nu, la vot pe 9 Decembrie!

Ar fi fost minunat, ca profitând de valul politic de sancționare care va face ravagii pentru Băsescu și clica lui de hoții, liderii USL să profite de această ocazie și să introducă în politica românească o altă categorie de oameni. Poate ar fi fost un bun moment pentru schimbarea clasei politice. Chiar dacă aceștia ar fi fost mai stingheri, sau mai lipsiți de experiență, acum ar fi fost momentul de igienizare a clasei politicienilor români, mai ales că, din câte se pare, la câtă antipatie generează frăția tâlharilor din PDL-eu până și o traistă cu rahat s-ar alege sub culorile uniunii.

Din păcate, Victor Ponta, dar mai ales Crin Antonescu, au pierdut această ocazie cu care rar ne vom mai întâlni. Sau, altfel spus, liderii politici nu s-au ridicat la înălțimea oportunității!

Dacă din partea reprezentanților social democrației de pe Dâmbovița nu este o mare surpriză să vezi candidând semianalfabeți de teapa lui Triță Făniță sau Costel Adăscăliței, secretare de douăzeci de ani sau pedofili zgubilitici și securiști de colecție, electoratul liberal parcă se aștepta la mai mult de la candidații săi.

Nu știu pe ce calcule se bazează domnul Fenechiu când mizează pe un alde Crăciunescu sau pe-o Miaela Popa, dar mie îmi e că parcă am mai văzut acest film cândva.

Oricum, dacă o privești din profil pe Miaela parcă o vezi pe Cristina Dobre cu vreo două luni înainte să opteze pentru ,,stabilitate” și șpilhosenii lui Flutur. Iar dacă o privești din spate, nu poți să nu remarci ce pereche frumoasă face atleta moralității din Copou cu primarul Nichita pentru care și-a descoperit de curând o neostoită simpatie și o cuviincioasă admirație. Că, privită din față, madam Miaela nu prea mai arată a prospătură politică cu care să miști țara din temelii! Și nici opțiuni politice nu prea mai are… Vorba lui nenea Iancu, dacă Ieuropa ( adicătelea Pesedeii) are ciuhodarul ei, noi, peneliștii din Ieși, de ce să nu avem ciuhodarii noștri?

După PSD-ul pe care îl va descoperi la primăvară, pentru doamna mai rămân ca opțiuni doar UDMR-ul și PPDD-ul. Iar dacă udămereu nu mai poate fi din lipsă de rețetă de gulyaș, ca ultima variantă îi va rămâne ca să-și câștige un loc la ciolan dansând pe mese la televiziunea lui Dan Diaconescu.

Și din păcate, cu astfel de ,,exemplare politice” la dispoziție, poți să faci și 80% la alegerile din Decembrie, că tot va fi degeaba! Pentru că atunci când Băsescu va propune vreo doi prim-miniștri la mișto, confruntați fiind cu alegeri anticipate, să-i vezi cum au să cadă pe gânduri și privind cu jale la decontul financiar din această campanie, au să opteze în corpore ,, pentru stabilitatea țărișoarei”.

Așa că, de Crăciun, pulimea o să se uite la ciubotele goale pe dinăuntru, fiind însă pline pe dinafară de nămolul cules din șantierele eterne ale Iașului lui Nichita, în timp ce pentru niște neica nimeni, moșul o să le umple sacul cu cadouri în avans pentru patru ani!

Ce ți-e și cu Moșul ăsta? Parcă ar fi Băsescu care ,,modernizează” România luînd de la săraci și dând la bogați!

Comments are closed.