Memento pentru ,,elitele Iaşului”

Se spune despre un bărbat că nu a trăit o viaţă plină dacă nu a făcut un copil, nu a sădit un copac şi nu a construit o casă. Dar pentru un bugetar, care a tăiat teii ce dădeau farmec şi parfum unui oraş, a construit un teleschi care pleacă de nicăieri şi merge niciunde (măcar de-l construiau pe pârtia din Copou) şi a plătit 80 de milioane de lei (vreo opt le-a păstrat pentru el ca şi comision) pentru un sistem de ,,management de trafic” care dublează aglomeraţia din oraş, cam ce fel de viaţă se poate spune că a trăit? Cu siguranţă nu a fost una rea… Pentru el!
Acum, dacă umbra lui Nichita s-a dus să se întâlnească cu alte umbre ( by the way, who the fuck is Nichita?) eu aş vrea să adresez o urare celor care din patru în patru ani umpleau coloanele Ziarului de Iaşi cu mesaje de sprijin şi îndemnuri la vot pentru golanul din Dorohoi:
Să vă fie ruşine lichelelor!
Aş putea să dau şi câteva nume din liota de profesori universitari, artişti, intelectuali, mardarasievici de afaceri sau conducători de instituţii care, în general pentru bani sau pur şi simplu din prostie, s-au înfăţişat în faţa opiniei publice în rol de agenţi electorali ai fostului gropar al Iaşului. Dar nu am să o fac, pentru că îmi este prea silă să caut în arhive pentru ca să dau de mutrele înfometate ale celor care se ţin drept ,,lumea bună a Iaşului”.
Dragi concitadini, să ţinem minte cu toţii că dacă acest oraş a ajuns în halul în care este, având perspective atât de sumbre la 25 de ani de la revoluţie, e pentru că o mare parte din cetăţenii care ar fi trebuit să fie ,,elita oraşului” au pactizat cu hoţii pentru o ciozvârtă puturoasă. Sunt sigur că dacă acum canaliile ar fi luate de guler ar da vina pe futalău dar, pentru cei care sunt sănătoşi la cap, este evident că acesta (fiind în definitiv doar un politician de pradă) nu ar fi putut face nimic de unul singur!
Dragi ieşeni, vă mai amintiţi de ei?