Firea se apropie cu șanse de fotoliul de premier

În urma victoriei categorice a PSD-ului la alegerile din 11 Decembrie, aproape 48-49% după redistribuiri, tot terenul de joc al politicii românești a devenit șotronul lui Liviu Dragnea. Ca să parafrazăm un celebru pesedist în viață, dar în pușcărie, numirea primului ministru este în vârful pixului ținut la butonieră de actualul lider al PSD, Liviu Dragnea. Marja de manevră a președintelui a devenit aproape nulă din cauza scorului zdrobitor al socialiștilor și, mai ales, din cauza lipsei de oferte alternative. Prostiile cu PNL-PMP-UDMR-ALDE-Minorități adică toată gloata împotriva PSD, numai așa de-al dracu’, este genul de cretinătate pe care numai o retardată ca Alinuța o poate servi și care nu se poate compara cu o majoritate confortabilă PSD-ALDE+ Minorități care se duce lejer în 60% și care este confortabilă cu ea însăși, solidă, omogenă și rodată în ani de sprijin reciproc.
Dragnea se poate propune pe el însuși, forțând nota, sau poate pune în locul lui un țuțăr destoinic și ușor manevrabil. Prima variantă, deși legitimă este totuși ilegală și mă îndoiesc că Dragnea dorește să înceapă un război cu toată lumea doar pentru un orgoliu ce ar fi extrem de prost văzut în afară. Perfect credibilă pentru un egomaniac ca și Ponta situația este greu credibilă pentru un politician inteligent și calculat cum s-a dovedit până acum Dragnea. Asta nu înseamnă că nu o să ne amenințe cu candidatura lui până când concesia lui mărinimoasă, pentru binele țării el se va sacrifica…, ne va face bucuroși să acceptăm orice altceva!
Și acum, urmează surpriza… Să pui un Dâncu, un Ponta sau pe vreun alt animal de pradă ar fi o greșeală sinucigașă pentru un politician versat care știe ce putere îți dă șefia guvernului așa că, așa ceva nu se va întîmpla! Sadic, Dragnea se va consulta cu toți pretendenți numai ca să se amuze, să savureze victoria și să-i vadă pe doritori de ciolan umilindu-se la picioarele lui dar, apoi, va decide pentru interesul lui.
Cine este cea persoana cu cea mai mare popularitate națională din PSD? Cine ocupă funcția cea mai importantă din România cu excepția celei de premier? Cine are în spate cel mai puternic trust de presă și media din țară? Cine visează la președinție deja? Cînd vreodată în istoria recentă a politicii românești o politiciană și-a trădat peștele politic? Cine nu are sprijinul organizațiilor de bază din PSD și nu ar putea iniția vreodată o revoltă în partid? Cine este atât de dispusă să îi lase lui ,,dragă Liviu” liber la guvernare pentru a se putea pregăti de confruntarea cu Klausică?
La toate aceste întrebări există un singur răspuns iar acela este evident!