Despre râia politică de la Iași

            Se pare că Iașul nu se poate desprinde, cel puțin în viziunea noilor săi conducători, de prezența vechilor săi ,,ctitori” Nichita și Simirad un cuplu blestemat care au ținut în loc și au prăduit vechea capitală moldavă timp de 23 de ani.

            Dacă despre bătrânul Simirad și adăparea lui la un salariu de consilier personal al actualului Chirica putem să avem o creștinească înțelegere, în definitiv nea Costică e dincolo de bine și de rău, despre come back-ul lui lover boy Nichita nu putem spune decât că este un gest capabil să ridice tensiunea oricărui om de bună credință din Iași.

            Multă vreme am crezut că sub înfățișarea de șofer nevrotic a lui Maricel Popa se ascund totuși niște calități care i-au permis acestui analfabet să fie stăpân pe un pogon de fabrici și uzine din orașul de pe Bahlui. Trecând peste niște experiențe personale elucubrante pe care le-am avut cu personajul am persistat de-a lungul anilor în a-i acorda un minim de credit managerial în ciuda tuturor evidențelor dar, se pare că m-am înșelat. În actuala sa prestație în fruntea Consiliului Județean domnul Popa, silit să comunice și să ne împărtășească idei și gânduri mult peste capacitatea dumisale de exprimare și reflexie, umblă în permanență învinețit de ciocnirile sale cu limba română. Iar faptul că în prestația sa ilară a simțit că nu poate ,,gestiona” anumite probleme fără sfatul lui Nichita, trimis în judecată pentru sub 1% din faptele sale de corupție, e limpede că PSD-ul prin reprezentanții săi se simte îndreptățit să se pișe pe ieșeni din înaltul aroganței sale.

            Prezența pe firmamentul politic românesc a unor personaje de genul Becali, Maricel Popa sau Gheorghe Nichita nu fac altceva decât să dovedească faptul că educația în societatea românească a ajuns într-un grad ultim de descompunere sau că Dumnezeu în raporturile sale cu acest popor are un spirit de glumă extrem de sardonic din moment ce permite unor muhaiale, cum sânt cei mai sus pomeniți, să devină personaje dăruite cu avere și atenție publică.

            Zilele trecute musiu Gigi spunea că a luat 1% din voturile ieșenilor candidând la deputăție din partea PRU-ului pentru că a vrut să protejeze partidul în care, astăzi, ne anunță cu nu a plecat niciodată și de care se simte mai apropiat ca oricând. Nu cred că această frază mai trebuie interpretată în vreun fel.

            Scabia sau în termeni populari râia este o afecțiune a pielii cauzată de infestarea cu un acarian ce își depune ouăle sub piele, fiind foarte atras de căldura și mirosul corpului uman. Dacă înlocuim corpul uman cu bugetul public avem o foarte plastică descriere a cerbiciei cu care nea Gigi fotbaliatorul nu poate exista în afara sistemului de ciugulit banii publici de aiurea.

             Odată infestat cu scabia Nichita, bugetul Iașului prezintă o mâncărime extrem de supărătoare pe care dacă DNA-ul și judecătorii nu o vor tranșa cât mai curând cred că pentru ieșeni se anunță vremuri extreme de păguboase!