Hibernarea de dupa...

 

Bine v-am regasit, dragi prieteni!

Dupa o binemeritata vacanta intram in forta in malaxorul politic de Bahlui. Din pacate, se pare ca singurul eveniment ce scoate din amorteala viata politica a targului ramane doar inscaunarea lui Obama de peste ocean!

E foarte ciudat ca dupa alegerile din 30 Noiembrie, excluzand Sarbatorile, o pacla densa s-a asternut in activitatea politica ieseana. Toti marii ei actori (nu va speriati, e doar o figura de stil nu o constatare) au intrat brusc la hibernat, mai bine spus la amusinat prin colturi. Pai, sa-i trecem in revista…

Primarul nostru si-a descoperit pe langa talentul de conducator de club si pe cel de lider zonal al PSD-ului, participand de zor la smenuielile numirilor in functie la Bucuresti. Din pacate, acest talent autodescoperit nu a fost confirmat de colegii sai, astfel incat nici un reprezentant al Iasului nu si-a gasit vreun loc prin Guvern sau de aiurea. Intr-un fel, tot e bine! Dupa Adomnitei si Chioariu numai Victoras Lupu mai lipsea!

In rest, domnul primare isi vede de Primarie cum stie el, ii santajeaza pe oamenii de afaceri daca nu cotizeaza la Poli si cere CV-urile candidatilor la prefectura sa-i fie prezentate la partidoi.

Domnul Carlan, acest Balzac al esecurilor politice, a plecat la Ministerul Mediului sa lupte impotriva poluarii si a inundatiilor, lasandu-si locul liber in filiala pentru un nou presedinte.

Domnul Relu face strategii liberale in vederea noului congres ce se anunta tensionat pentru tripleta aroganta Tariceanu-Olteanu-Troaca, si o sa vedem atunci daca si-a facut calculele inspirat sau nu! Chiar sunt curios cum vor gestiona liberalii hemoragia de oportunisti?

Doamna Gavrila  s-a retras in turnul de fildes al Inspectoratului si banuim ca analizeaza daca merita conservarea experientei si competentei sale la locul de munca pretul unei usoare baleieri spre vechea dragoste democrata.

Domnul Cihodaru e prezent la fel ca inainte la spital, ne prezinta accidentele si victimele batailor din carciumi la presa si in audiovizual. E chiar curios de ce s-a agitat atat in campanie!

Suntem curiosi doar daca tanara doamna Dobre a ramas in continuare ,,decisa sa lucreze pentru noi”?

Noutatile nu se arata de fel in acest nehotarat Ianuarie prin targul de Bahlui.

Dar va promit ca o sa va tin la curent cu inviorarea personajelor pe care le-am admirat in lupta politica de anul trecut, si mai ales modul in care isi vor respecta promisiunile electorale!

 

 

Â