Valsând într-o hazna

Urmăream deunăzi, la unul din nenumăratele talkshow-uri ce ne poluează canalele de ştiri, o discuţie între reprezentanţi ai formaţiunilor la guvernare, deputaţi ai PC, PDL şi PSD cu moderatoarea mea preferată dna. Grecu, cea care a rămas în legenda deontologiei prin fraza adresată unui lider liberal ,,nu sunt câtuşi de puţin interesată de părerea dvs, vă rog să răspundeţi la întrebarea mea?”.

Motivul pentru care am început să urmăresc emisiunea cu atenţie a fost postura absolut surprinzătoare pe care au adoptat-o invitaţii, aceea de acerbi critici ai guvernării…!

Doamna deputat de la PC spumega, dădea ochii peste cap şi şarja graţios la baionetă toate măsurile luate de guvern. La întrebarea de bun simţ dacă nu face şi dânsa parte din această coaliţie, a răspuns cu un aer nevinovat, ,,Da, dar noi nu guvernăm, noi avem doar deputaţi în Parlament ce fac parte din coaliţie. După cum se ştie, într-o democraţie Parlamentul este o instituţie separată de cea a Guvernului.”!!!

Domnul de la PSD a miştocărit Guvernul toată emisiunea. A susţinut senin că ei, membri marcanţi ai partidului, nu au fost consultaţi pentru formarea guvernului şi că acesta nu îi reprezintă. La sfârşit, a mai fluturat o ameninţare la adresa Prostănacului, cum că fiecare trebuie să răspundă de deciziile luate şi în opinia ,, lor” partidul ar fi bine să se delimiteze de această guvernare.

Cel mai savuros a fost pedelistul care a admis că se mai fac greşeli, că nu prea ştie ce anume au de făcut, dar e normal dacă liberalii le-au schimbat oamenii acum doi ani, e momentul acum să le plătească poliţa.

Ce tablou suprarealist este politica în această ţară!

Un Guvern cu majoritate de 77 % nu este asumat public de mai nimeni! Baronii locali ai social democraţilor, cei care au preluat puterea în partid, mulg statul de bani cu frenezia celor care ştiu că nu mai au mult de stat şi pe de altă parte carotează guvernarea din orice poziţie.

Fantoma politică numită PC face ce a făcut dintotdeauna, şi anume scandal. Dar ei, necontând din punct de vedere electoral în jungla politică românească, şi-au asumat de mult rolul hienei tânguitoare ce salivează zgomotos pe lângă resturile din care servesc tacticos prădătoarele mai mari.

Iar pedeliştii, săracii, au cu totul alte priorităţi decât susţinerea guvernării. Nemulţumiţi de împărţeala caşcavalului, cârâie pe la colţuri, dar la cel mai mic zgomot o şterg în vârful picioarelor, lustruind cu sacourile pereţii coridoarelor pentru a nu fi surprinşi clevetind de femeile lui Zeus.

În acest răstimp, guvernul Boc mimează administrarea ţării, ţinând cont de interesele Preşedintelui, ale baronilor locali, ale miniştrilor, ale partidelor, ale formatorilor media, ale grupurilor de interese… Unde să mai ai timp şi de interesele cetăţenilor şi ale funcţionării unui stat normal?

Depăşit de situaţie, neajutat prea mult nici de fibra genetică a miniştrilor, Guvernul face ca maimuţa când se plictiseşte, se scarpină în fund până îi dă sîngele.

Ia credite de la FMI, gen ,, centură de siguranţă”, pentru stabilizarea monedei şi pentru investiţii pe care le foloseşte la plata pensiilor şi salariilor bugetarilor.

Pentru asta dăm şi un mic comision, doar cinci miliarde de euro băncilor străine care au pus o vorbă bună pentru noi.

Schimbă într-o zi toată reţeaua de funcţionari publici de la nivel local, ca să fie sigur că debandada în administraţie va fi completă, fără să mai punem la socoteală şi miile de procese şi despăgubiri ce vor urma.

Atacă prin legi şi prin media diverse categorii sociale, cum sunt pensionarii şi profesorii, mizând pe obiceiul jegos al românului de a omorî capra vecinului.

Şi ca să pună moţ, ridică birurile tot mai sus, în frumoasa tradiţie socialistă în care cele două partide s-au regăsit, aceea a încurajării asistării sociale şi jecmănirii oricărei tentative de a face profit.

Privită de către simpul cetăţean, lumea politică românească pare din ce în ce mai mult ca o hazna în care un capelmaistru scrâşnind din dinţi dirijează valsul guvernanţilor, în care perechile se rotesc din ce în ce mai repede de la dreapta la stânga, ocolind cu graţie interesele moţate ce se sumeţesc de pe podeaua nespălată.

Comments are closed.