Dricul cu girofar

Sâmbata care a trecut a adus pe lângă o zi superbă de primăvară şi o voioşie nebunatică care a cuprins toate partidele, o stare de extaz generală şi o bucurie tâmpă, cum nu am mai văzut de la alegerile trecute. Cu mic cu mare, băieţii ce duc în spinare povara grea a guvernării s-au strâns fiecare cu tribul lor şi cântând, scandând, chirăind şi morfolind sandvişurile aduse de acasă în diplomatul plin de legitimaţii de acces pe la diverse instituţii guvernamentale, au încercat să ne convingă pe noi toţi cât de multe ,,succesuri” îi şi din păcate, ne aşteaptă.

Dimineaţa, dl.

Boc ne-a oferit din nou într-un interviu la Realitatea un reper valoros al guvernării sale, acela că nici o lege nu este eternă în România, mai ales în criză, spune dânsul, sau depinde la ce campanie electorală participi, am adăuga noi.
După amiază, la Sala Palatului circul dâmboviţean a continuat să ne dea măsura valorii sale, precum şi a actorilor ce ies la rampă în politica românească. Într-un entuziasm general, ,,anticorupta” doamnă Macovei la braţ cu secretarii de stat penali, ministrul sporturilor doamna Ridzi, cea care n-a fost în viaţa ei într-un cantonament şi domnul Pogea ministrul de Finanţe metalurgist, au ascultat cu ochii umezi de emoţie discursul domnului Preşedinte.
Acesta şi-a ţinut cuvântarea ocrotit din fundal de imaginea doamnei Udrea, ce a apărut pe ecranul din spate, imagine ce a provocate o voioşie temperată în mijlocul partidului, amintindu-i acestuia de legăturile strânse dintre primul om în stat şi prima doamnă din partid.
Domnul Preşedinte a profitat de lansarea candidaţilor europeni şi şi-a lansat şi el candidatura la Preşedinţie, dezvăluindu-ne şi tema electorală cu care va pleca la lungul drum al fermecării poporului. Datorită faptului că tema anticorupţiei şi a sistemului ticăloşit a rămas sechestrată în apartamentul mansardat al primei domnişoare prezidenţiale, tema cu care se va pleca la asaltul final va fi aceea a celor nouă miliarde de euro din împrumutul primit de la FMI, ce au ca destinaţie investiţiile.
Domnul preşedinte ne-a asigurat că va veghea şantierele patriei şi va urmări cu ochi vigilent metamorfoza celor nouă miliarde de euro în ctitorii pedeliste, la fel cum a moşit în trecuta guvernare şi podul de la Mărăcineni.
Primind aprobare de la antevorbitor, a urmat la discurs domnul Boc, acesta făcând cam singurul lucru pe care îl face în ultima vreme şi anume a aruncat cu pietre în guvernul Tăriceanu. Din păcate, din cauza debitului verbal n-a putut nimeni să îl întrerupă şi să îl informeze că guvernul Tăriceanu a plecat.
Într-un costum argintiu lucios, doamna Udrea, această Sibylla a PDL-ului, a citit în măruntaie şi ne-a prorocit că alegerile prezidenţiale au fost deja câştigate de domnul actual preşedinte, deci ele vor fi evident inutile.
În acelaşi timp, datorită faptului că România este o ţară mare şi încăpătoare în cea de-a doua capitală a ei, adică la Iaşi, a avut loc o altă lansare de candidaţi europeni, de această dată a PRM-ului.
În capitala culturală a României, domnul Corneliu Vadim Tudor ne-a asigurat, de asemeni, că alegerile prezidenţiale vor fi câştigate, dar de această dată de către dânsul, iar în eventualitatea unei asemenea minunăţii, ne va oferi ca prim ministru pe domnul Gigi Becali.
Un guvern cu Rădoi la Interne, Lovin la Educaţie, Bănel specialist în cultura seminţelor secretar de stat la Agricultură, Argăseală la Finanţe şi Dayro Moreno la Cultură, cu siguranţă că jucătorul columbian va putea fi naturalizat de urgenţă pentru această nobilă funcţie, ne va oferi o alternativă viabilă şi credem, competentă pentru actualul guvern pedelisto-pesedist.
Iată că mai mult ca niciodată, din înfruntarea contrariilor se nasc marile realizări viitoare!
În răstimp, economia românească bătută şi înfometată, uitată într-un colţ, îşi va da obştescul sfârşit şi va trebui să fie dusă la groapă.
Din păcate, guvernul Boc fiind prins în nenumăratele sale certuri şi probleme electorale presante, dispune de foarte puţin timp pentru a se ocupa de această plictisitoare corvoadă.
De aceea, pentru a eficientiza rezolvarea problemei şi pentru a permite Guvernului să se focuseze pe priorităţile sale, se va apela la un dric cu girofar.

Comments are closed.