Cum a devenit Monica roboţel

E momentul să-i spunem Monicăi Ridzi ,, Bine ai venit!” în familia roboţeilor politici, familie care a fost facută celebră de inimitabilul Stolojan şi de neopritul Boc.

Domnul preşedinte Băsescu a reuşit o performanţă extraordinară în ultimii patru ani de zile şi pare atins de aripa dumnezeirii, deoarece a reuşit să creeze o nouă rasă de oameni. Suflul prezidenţial a turnat un tipar pe chipul unor oameni, care altfel erau compuşi din carne şi oase şi cândva respirau pentru propriul lor interes fiziologic.

O lungă pleiadă de transformări reuşite este întrupată de oameni cum sunt Stolojan, Boc, Udrea, Preda, Videanu, Pogea, Elenuţa şi alţii. Deşi diferiţi din punct de vedere fiziologic, toţi aceşti roboţei politici sunt de nedeosebit în momentul în care evoluează în faţa unor camere de filmat.

,,On air” fruntea acestora se destinde curăţându-se de riduri, gura se strânge energic şi bărbia se iţeşte agresiv în faţă, verbul curge slobod, sacadat şi lucru extrem de important, oamenii aceştia nu au dubii în legătură cu nimic. Ei deţin adevărul absolut în legătură cu toate subiectele pe care le abordează.

Istoria devenirii lor o cunoaştem cu toţii. Demult, când erau în opoziţie, erau amabili şi drăguţi cu toată lumea, erau tobă de principii morale, străluceau de corectitudine şi erau groaznic de sensibiloşi la interesul cetăţeanului. Astăzi, când vorbesc de parcă scuipă, sunt sictiriţi şi n-au timp de dat explicaţii, se deplasează în coloane de maşini cu girofar ce nu respectă regulile de circulaţie. Ne privesc de sus, chiar dacă ar avea nevoie să se urce pe o masă pentru asta.

Monica a luat-o de jos în partid iar acum, după atâta muncă, crede cu tărie că i-a venit rândul şi ei. După atâtea dosuri pupate pe când era la tineret, după atâta dădăceală cu ,,fetiţa lu’ tăticu”, care săraca nu înţelegea niciodată  nimic din prima şi trebuia să i se explice de către cineva cu răbdare, acum i-a venit sorocul la caşcaval. Şi Monica s-a apucat de treabă!

Oare există vreo diferenţă între încredinţarea fără licitaţie a peste 600 000 de euro unor firme fantomă pentru organizarea Zilelor Tineretului şi lumânările de 500 de lei sau pilotele de 12 000 ale lui Necolaiciuc? La această întrebare, credem că singurul care ar  putea răspunde ar fi dl. Băsescu, care i-a numit în funcţie atât pe unul cat şi pe celălalt.

O precizare din partea lui ar fi suficientă la emisiunea sa preferată de la B1 TV, unde se joacă de-a judecătorul cu mogulii cei corupţi. Ar putea eventual să o graţieze în direct şi să risipească orice îndoială cu privire la cinstea şi bunele intenţii ale doamnei ministru. Doamna ministru merită cu prisosinţă aceasta, doar este o demnă reprezentantă a amazoanelor politice democrat-liberale, ce gravitează în jurul Luceafărului chel.

Iar aceste amazoane, chiar dacă sunt diferite ca vârstă şi înfăţişare, au în comun cel puţin două lucruri.

Primul, că sunt mai nou lăudate de surprinzătorul şi probabil înfometatul Cristoiu, care şi-a descoperit brusc o pasiune pentru ,, femeile” ce-l înconjoară pe ,,El lider maximo”.

Iar al doilea, ar fi că doamnele cu pricina au reale dificultăţi când e vorba să justifice provenienţa banilor ce le-au năpădit, minune mare, mai ales în ultimii 5 ani şi pe care, dealtfel, îi cheltuie cu o neasemuită graţie.

Fiica cea mare a descoperit, se pare, cum se transformă piatra în aur, magie cercetată şi căutată de milenii. Astfel, din notăria de la Păuneşti şi celebrele ,, vanzări anterioare” a produs vreun milion de euro. Fiica cea mică, din salariul de operator pe calculator şi modelling, a agonisit, harnică şi strângătoare, câteva milioane de a umplut toată ţara cu panouri, afişe şi tricouri.

Doamna Udrea nu reuşeşte să-şi aducă aminte cum şi-a reeşalonat creditul de trei milioane de euro, aşa că nu vedem nici un motiv pentru a ne îngrijora de faptul că doamna Monica, ministrul sportului din Valea Jiului, nu reuşeşte să-şi aducă aminte cum a cheltuit vreo 600 000 de euro pe un podium de scânduri negeluite şi nişte actori plătiţi de alte instituţii, participante şi ele la marea zi de 2 Mai.

Credeţi cumva că vom vedea vreo demisie după o asemenea minune, sau nişte explicaţii din partea doamnei ministru, sau poate vreo umbră de ruşine pe faţă?

Nu! Nu vom vedea aşa ceva pentru că Monica a devenit roboţelul politic perfect.

Monica merge înainte!