Hai să dăm mână cu mână şi să ne înţepăm cu toţii în mână!

Români, feriţi-vă de canalele de ştiri! Cine crede că lăsatul televizorului să meargă în gol nu este periculos, se înşeală amarnic! Tânguitul şi plânsetele reporterilor, crainicilor şi analiştilor induc o stare de angoasă, ce ar putea să justifice multe din prostiile făcute de noi în ultimele zile. Asta dacă am fi dispuşi să ne supunem unei autoanalize, lucru pe care îndeobşte nu îl facem!
E mult mai uşor să ascultăm de alţii! De ce să ne chinuim cu evaluarea faptelor noastre? De ce să judecăm noi înşine?! Să lăsam mai bine pe alţii să ne spună cum ne simţim şi ce păreri avem! Sunt mult mai calificaţi decât noi pentru asta! Doar o fac în fiecare zi!
,,- Să-i dăm legătura lui Raluca, care se află la Institutul de Meteorologie. Ştie mai multe despre ce ne aşteaptă zilele următoare!
-Stimaţi telespectatori, vremea bună de până acum, cu 10 grade peste zero în toată ţara, deşi cam caldă pentru începutul lui Ianuarie, se va transforma de mâine într-un ger cumplit. Rugăm telespectatorii să nu se panicheze, dar este bine ca fiecare dintre noi să-şi verifice sistemele de încălzire şi să-şi umple cămările. De mâine doctorii ne recomandă să nu ieşim din casă decât foarte bine îmbrăcaţi şi cu căciuli groase, deoarece vântul ar putea să bată cu 60 km pe or, iar temperaturile ar putea coborî până la -11 grade C. Gerul va lovi România cumplit, dar noi vom fi alături de dvs. şi vă vom ţine la curent cu evenimentele. Mulţumesc Andreea, ai legătura.”

,, -Bună seara dragi telespectatori, transmitem în direct de la Balc, cu ocazia tradiţionalei vânători de mistreţi. Ieri seară au aterizat oaspeţi de seamă din elita personalităţilor economice şi diplomatice mondiale. După ce au petrecut o seară tipic românească, cu bucate tradiţionale şi urători din satele învecinate care i-au făcut pe înalţii oaspeţi să savureze frumoasele datini româneşti, azi dimineaţă, după o binemeritată odihnă şi un mic dejun de lucru, vizitatorii s-au deplasat spre rezervaţie. Din standurile special amenajate de către organizatori, importanţii oaspeţi au reuşit să doboare 182 de mistreţi. Domnule Ţiriac, de ce aşa puţini? Anul trecut au fost peste 280 de trofee, să-şi fi pierdut vânătorii îndemânarea?
-Nu drăguţă! Anul trecut am avut la dispoziţie un domeniu de 1600 de ha, în care am investit enorm, dar din câte poate aţi aflat, anul acesta am fost nevoiţi să ne restrângem la un areal de doar 170 de hectare. Ţinând cont că în fiecare an am adus în ţară posibili investitori de miliarde de euro, aşa au ştiut unii să îmi mulţumească! Unii nu vor să înţeleagă că vânătoarea este doar un pretext pentru a aduce şi a pune la dispoziţia poporului român a unei adevărate creme a oamenilor de afaceri, care, după experienţele trăite aici, vor întoarce acestei ţări înmiit din cât au primit.
-Iată, stimaţi telespectatori, un lucru la care cei în cauză ar fi bine să mediteze mai adânc. Vă mulţumim, domnule Ţiriac pentru ceea ce faceţi şi vă asigurăm că noi împreună cu telespectatorii suntem alături de dvs! Melania, ai legătura.”

,,-Dragi telespectatori, întrerupem emisiunea pentru a da legătura lui Cătălin care se află la spitalul de boli infecţioase, unde mii de români stau la cozi pentru a se vaccina. Cătălin ne va spune mai multe!
–Bună seara! Începând cu această dimineaţ,ă mii şi mii de români stau la cozi pentru a-şi primii vaccinul care poate să îi ferească de moarte. Aici s-a deschis deja al doilea centru de vaccinare, unde însuşi dl.dr. Streinu Cercel lucrează cot la cot cu medicii şi asistentele, pentru a ajuta puhoiul de oameni ce se revarsă în aşteptarea vaccinului salvator. Domnul Primar General Oprescu a anunţat astăz,i într-o conferinţă de presă, că mâine se vor mai deschide 10 centre de vaccinare în spitalele ce ţin de Primăria Capitalei. Dacă a fost prea târziu pentru regretatul actor de la a cărui înmormântare am transmis ieri, poate nu va fi prea târziu pentru aceşti oameni! Stăm de vorbă cu unul dintre cei care sunt aici de azi dimineaţă. De ce vreţi să faceţi vaccinul?
-Pentru că îmi e frică de boală, să nu mor! Da ce, lu’ matale nu ţi-e frică dă moarte?
-Iată un cetăţean responsabil, stimaţi telespectatori! Sperăm ca toţi cei care ne privesc să nu uite că viaţa noastră şi a celor dragi este cea mai importantă! Noi vom fi alături de dvs. şi vă vom susţine în direct.Corina, ai legătura!

Erau vremuri când aşteptam gerul şi zăpezile din ianuarie pentru oameni de zăpadă şi săniuş. Astăzi, un medic şi un analist ne spun cum ne vom simţi la -11 grade C.
Altădată, dacă nişte burtoşi căcăcioşi intraţi în andropauză trăgeau cu puşca în nişte mistreţi goniţi prin faţa fotoliilor din locaşurile de tir, primeau un şut în dos de la adevăraţii vânători şi un şuvoi de flegme de la popor. Astăzi e binefacere de ţară, şi avem care de reportaje la venire şi la plecare.
Dintr-o gripă, cu mortalitatea de douăzeci de ori mai mică decât gripa obişnuită, s-a făcut o epidemie mai rea decât aceea din 1918, când au murit 20 de milioane în Europa. S-au trecut toţi morţii de diabet, insuficienţă respiratorie, cardiaci sau de cancer în metastază, care au strănutat înainte de a-şi da obştescul sfărşit, la victime ale pandemiei.
Din câte ştim, din alcool şi tutun se moare oleacă mai mult decât din gripă, dar nu vedem mii de români încolonaţi să scape de ele. Diferenţa e că la alcool şi tutun, românul moare după ce plăteşte accizele, pe când preţul vaccinului e taxă suplimentară, ce-ţi permite să mori, sănătos şi fără gripă.

Comments are closed.