Necrolog optimist, de pus în cercel

Institutul Cantacuzino în calitate de părinte, Ministerul Sănătăţii soţie, Realitatea şi Antena 3 copii, Streinu-Cercel naş, anunţă cu inimile zdrobite de durere dispariţia dintre noi a regretatului binefăcător, tovarăş de viaţă şi bunăstare, pe numele lui Gripa Pandemică AH1N1.
Dispariţia după o scurtă şi necruţătoare suferinţă a bugetului de stat a lăsat un imens gol în inimile şi buzunarele rudelor şi apropiaţilor. Cu ochii în lacrimi, săptămîna trecută, soţia şi copii ne-au anunţat despărţirea de Cea care a fost prezentă în televizoarele, casele şi grijile noastre, minut cu minut, oră cu oră, din luna Decembrie până încoace.
În scurta dar tumultoasa ei existenţă, Gripa, Porcina pentru apropiaţi, a îmbrăţişat o naţiune întreagă şi s-a dăruit, fără osebire de sex, vârstă sau condiţie socială, tuturor celor care au crezut în ea. În imensa-i bunătate şi generozitate, Ea a îmbrăţişat şi a adoptat toate morţile ce puteau fi puse pe seama ei, curăţind de păcate surate mai vechi, cum ar fi diabetul, malaria, tuberculoza pulmonară sau marea familie canceroasă.
În calitate de contemporani ai marelui Dispărut, nu putem să nu ne exprimăm furia şi şocul în faţa actului criminal săvârşit de Agenţia Naţională a Medicamentelor, care prin nedeapta măsură de ridicare a autorizaţiei de producere a vaccinurilor, aplicată Institutului Cantacuzino, a stat la originea acestei frustrante dispariţii.
Tributari perimatelor concepţii darwiniene cum că ,, funcţia creează organul” sau a celei aristotelice în care ,,efectul urmează cauzei”, nu putem decât să fim convinşi de faptul că scoaterea în afara legii a vaccinului a dus la dispariţia bolii pentru care acesta a fost creat.
Această dilemă a vinovăţiei dispariţiei cauzei, în urma înlăturării birocratice a efectului, ne demonstrează încă o dată natura imperfectă a umanităţii, în general şi a românilor, în particular.
Cutia Pandorei a fost astfel deschisă românilor o dată pentru totdeauna, şi de astăzi nimeni nu mai poate fi sigur de ceea ce ne aşteaptă şi de ce cumplite catastrofe ne pot lovi în trecut, din cauza comportamentului nostru viitor.
Mâine, poimâine, un eventual faliment al Băncii Naţionale ar putea duce la dispariţia leului. Imaginaţi-vă ce grozăvenie ni s-ar putea întâmpla, dacă dezintegrarea serviciilor publice sau vai… chiar a Statului, pe motiv de incompetenţă şi corupţie a politicienilor, ar putea duce la dispariţia noastră ca naţiune europeană.
Întorcându-ne pe spirala timpului, la momentul dispariţiei noastre ca naţiune încă dinainte de a apărea, am putea să ne punem întrebarea dacă, dispărând poporul ce a generat, printr-o frenetică emulaţie, vărfuri ale politicii precum Boc, Geoană sau Băsescu aceasta ar fi un câştig sau o pierdere pentru omenire?
Iată cum o simplă ridicare de autorizaţie poate duce la cosmice şi dramatice nedumeriri planetare, care ne pot copleşi pe noi, cetăţenii nevinovaţi, dar din păcate contribuabili ai acestei ţări.
În calitate de buni creştini, ce au nevoie de lucruri simple şi obiective stabile în conştiinţele proprii, cerem pe această cale Agenţiei Naţionale a Medicamentelor reautorizarea vaccinurilor şi învierea din morţi a Gripei!
Dacă toate acestea se vor întâmpla, viaţa noastră va reveni la normal, televiziunile vor avea subiecte, Ministerul va avea obiect, Institutul Cantacuzino va produce din nou iar Streinu Cercel va putea apărea îngrijorat şi responsabil pe micile noastre ecrane.
Înmormântarea, masa şi pomenirea au loc, în cadru restrâns, la Cimitirul Iluziilor Pierdute din Palatul Parlamentului săptămâna aceasta. În cazul în care defunctul dispărut sau vreun urmaş din aceeaşi familie va deschide ochii la porunca ,, Ridică-te şi mergi”, nu vă faceţi griji! Nu veţi fi ţinuţi în întuneric, pentru că familia televiziunilor, a autorităţilor şi a medicilor, în frunte cu Cercel vă va invita la masa pusă în cinstea botezului sau reînvierii!
Efectul asupra noastră nu importă cauzei ce lipseşte şi va fi acelaşi dintotdeauna, vom avea de ce să ne temem, ce să plătim şi la ce să ne hlizim!

Comments are closed.