Sluga domnului Nichita ia salariu de la Primărie

Zilele trecute, am avut plăcerea ca odată cu postarea pe blog a articolului ,, Umbra lui Gigi părăseşte Iaşul”, la secţiunea de comentarii să-mi fie oaspete ,, Attila Hunul”, în calitate de doică a intereselor edilului şef al Iaşului şi vajnic mustrător de ,, kurve” ca mine.
Stilul şi apucăturile fine ale postacului, după cum pot fi consultate în secţiunea de comentarii a blogului, au tăiat din faşă posibilitatea unui schimb de păreri, dar mi-au deşteptat o curiozitate. După cum mă cunosc prietenii, fiind un spirit scotocitor şi deloc lepădător de noi provocări, am purces la o poteră internautică de mare angajament, având ca premiu pielea sconcsului ce ,, m-a umplut de respectul său avizat”.
După ample desfăşurări de gonaci cibernetici, copoii mei ungureşti, primiţi ca dotare standard pentru ,,trădătorii de ţară”, ce îşi permit să critice primarul cu cele mai multe gropi la hectar din ţară, au prins urma jivinei şi i-au găsit în cele din urmă chiar şi vizuina!
Sconcsul, pe nume Attila Hunul, împroaşcă cu respectul său, între orele 9 – 17, de pe calculatorul cu IP-ul: 86.124.162.52, ce răspunde, dând credincios din coadă când este chemat la raport, la numele de primaria.iasi.rdsnet.ro.
Vânătoarea fiind încheiată şi vizuina fiind dibuită, pentru a împăia sconcsul în bune condiţiuni, se dă următoarea problemă destinată spiritelor pragmatice: Fiind cunoscută identitatea slugii, media jenantă cu care a absolvit cei patru ani de sociologie, ruşinea de a fi fost recrutată de dl. Tudose şi gradul precar de curăţenie al tastaturii pe care o foloseşte sconcsul, se cere determinarea gradului de insatisfacţie al stăpânului, la aflarea veştii că sluga nu este în stare să-şi injure subiecţii, fără a-şi acoperi urmele în mod profesionist.
După ce şi această ultimă necunoscută va fi revelată de o simplă deducţie logică, singura mea nedumerire, în această afacere cu iz de risipă a banului public, rămâne dilema grilei de salarizare: În ce măsură salariul sconcsului este determinat de cantitatea de postări sau dacă calitatea înjurăturilor este definitorie pentru dimensiunea chenzinei?
P.S. (doar pentru Attila Hunul)
Se pare că mâine vei avea o zi grea! Dacă îţi frecă ridichea prea tare sau, Doamne fereşte, îţi taie din salariu, ştiu o răzbunare înfailibilă ce se poartă în branşa ta. Peste vreo două săptămâni, când o să uite de faza asta şi te cheamă în pas alergător cu cafelele în sala de sedinţe, scuipă-le în ceşti şi apoi amestecă grijuliu cu linguriţa vreme de patru secunde. Nici nu ştii ce bine ai să te simţi!

Comments are closed.