Un elicopter pentru dl. Nichita

Când unui pseudo-dictator mioritic i se gată funia de la par, mentalul nostru colectiv îl cadoriseşte cu viziunea lui Împuşcatu’ decolând în mare grabă de pe clădirea CC-ului. Pentru Moldova, posibilităţile, se ştie, sunt mai reduse decât în capitală, astfel încât obiectul debarcării poate varia în funcţie de judeţ şi de posibilităţile municipale.
Cu toţii mai ţinem minte cum, în cazul paşalei de Bacău, grohăitorul primar Sechelariu, locul elicopterului a fost luat de duba jandarmeriei. Ca într-un pasionant thriller hollywoodian, aceasta l-a extras pe celebrul fiu al patroanei de autobuze municipale, din primăria luată cu asalt de cetăţeni, oleacă murat de flegme şi cu barba nepieptănată, vibrându-i încă de la şuturile în posterior dăruite cu generozitate de votanţii indignaţi. Totuşi, a reuşit să se evacueze în perfectă stare de sănătate, fapt ce i-a permis să contracteze două infarcturi strategice, în momentele de arest ulterior.
Ne apropiem în pas alergător de o asemănătoare finalitate şi în cazul dl-ui Nichita, căruia, de la o vreme, se pare că îi merge din ce în ce mai prost, sau după cum spun bătrânii de prin urbea Dorohoiului, se ţine ghinionul de el ca scaiul de blana berbecului.
Dosarele de la Pallas şi de aiurea sunt cam gata şi aşteaptă doar verdele portocaliilor, pentru a se iţi în televiziuni şi a face rating la sfârşit de săptămână.
Proiectele europene ce privesc Iaşul mai repauzează oleacă, că doar în vreme de criză, cine are nervi de cheltuit banii gratis de la Europa. Banii ăştia au o grămadă de dezavantaje: Nu pot fi luaţi pe ce vrea muşchiul beneficiarului şi se dau doar dacă faci un proiect serios. Păi, şi atunci care-i şmecheria să munceşti pentru bani care nu sunt ai tăi? Şi pe deasupra, mai şi stau nenorociţii ăia de la fonduri cu ochii pe bani ca pe butelie, de au ajuns săracii funcţionari să le fie frică să organizeze paraîndărături, indiferent de comisionul promis.
Uite acuşi vin şi alegerile de la PSD-ul judeţean, şi tristeţea a cuprins gaşca de la Palatul Roznovanu. Blestemul lui Solcanu loveşte peste ani! Adăscăliţei – cu pripon de la Simirad şi sprijin aeropurtat de la Ponta şi Năstase, care colac peste pupăză şi-au mai anunţat şi venirea la Iaşi cu ocazia alegerilor – se pare că vrea să-l lase pe liderul zonal doar cu funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Iară pe funcţia asta, mare bază nu poţi să pui… Odată îşi aduce aminte Tetelu că fostul catindat a fost cam arogant la Consiliul Naţional şi organizează o şedinţă fulger, de rămâne săracul edil fără coledzi politici!
Şi când e să se aleagă praful şi pulberea … hop şi Poli Iaşi! Copilul de suflet al lui nea Gigi, singurul brand al Iaşului pentru care merită să te baţi din primărie, se duce cătinel, cătinel spre matineu. A plecat maestrul Grigoraş, a venit dom’ profesor Ţiţi, dar la cum şutează în beşică Bâlbă şi ai lui, pentru nocturna din Copou se prevede o binemeritată pauză începând din vară.
Dar, după cum se ştie, în vremuri de restrişte marile spirite se refugiază în activităţile ce le-au dat consistenţă. Unii în muncă, alţii în studiu şi în cercetare, alţii se dăruiesc trup şi suflet credinţei şi binefacerii celor din jur, iar cei slabi de înger, săracii de ei, alcoolului sau altor vicii.
Oare în aceste momente de restrişte pentru urbe şi chiar pentru domnia sa, spre ce reazem îşi ridică Primarele nostru privirea, în ce activitate se refugiază omul ce a fost ales de cetăţeni pentru a scoate oraşul la liman?
Pentru cei ce au curiozitatea să deschidă site-ul Primăriei din Iaşi, vor afla răspunsul la întrebările de mai sus, admirând o frumoasă promovare a Campionatului de Fotbal-Tenis organizat de Primărie, în colaborare cu fundaţia sportului ieşean, cea care ne culege nouă contribuabililor taxa de sport, cea fără de care nu poţi obţine nimic din Primărie ca cetăţean sau persoană juridică.
Astfel încât dragi ieşeni, între 16 Aprilie şi 2 Mai vă rugăm să nu deranjaţi activitatea celor din Primărie, deoarece în această perioadă edilul nostru şef va fi foarte ocupat. Dacă trece de calificări şi ajunge în turul 2, s-ar putea totuşi să-şi acorde o fereastră de două zile, astfel încât să poată participa la alegerile interne din organizaţia ieşeană a PSD-ului.
Aşa că problemele urbei şi ale cetăţenilor pot aştepta până după 2 Mai, că doar nu dau turcii!
Iar dacă v-aţi săturat de primarul vostru, dragi ieşeni, şi vreţi să îi chemaţi elicoperul, aveţi grijă când îl îmbarcaţi. Să nu care cumva să îi lăsaţi o minge de fotbal în carlingă, că ar fi în stare să aterizeze pe punctul cu var din stadionul Copoului, să dea lovitura de începere la cine ştie ce meci de fotbal, disputat pe banii noştri!

Comments are closed.