Închideți televizoarele și nu cumpărați ziare o săptămână!

Acesta este sfatul pe care ar trebui să îl urmeze orice om normal în următoarele zile. Nu pregetați să îl urmați, mai ales că este și gratis!
Azi dimineață, bardul ceaușist Adrian Păunescu a trecut pe cealaltă lume, urmat de un nemeritat alai de bocitoare, semidocți răniți în adâncul ființei lor nedescoperite și profitori ai vechiului regim, ajunși prin mirabile căi, repere ale culturii și moralității românești.
Poet talentat, versificator cu un debit uriaș, caracter mizerabil și dictator de mâna a doua într-o dictatură analfabetă și mârlănească, Păunescu a reușit prin limbile sale măiastre și prin sărutările sale duioase pe găoaza Ceaușeștilor, să stoarcă maximum de profit material și imagologic într-o perioadă de deșert din istoria acestei nații.
Dacă am judeca poetul, am face critica literară, ceea ce nu e cazul acum. Cu siguranță, în istoria literaturii române, Păunescu își va avea locul său, așa cum l-a avut și Celine, împreună cu atîția alți talentați autori, cărora Cel de Sus le-a scăpat prea mult talent și prea puțin bun simț.
În fața avalanșei de tămâieri conduse de Antena 3 și Realitatea, în tandem cu OTV, putem spune doar atât: Pentru cei ce cască gura astăzi și se tânguie, să nu uite că în Decembrie 89 bardul avea nevoie de o umbrelă ca să se ferească de flegmele trecătorilor, dedicate contribuției lui la propaganda unui sistem dement. Pe vremea aceea, memoria acestui popor era încă intactă.
Oamenii mai țineau minte că pe lângă accesele sale ditirambice, de slăvire a Cârmaciului și Sinistrei sale, bardul mai avea și o responsabilitate personală pentru victimele Cenaclului de la Ploiești. În Iunie 1985, tineri au murit pentru că poetul de curte, într-un acces de grandomanie, a ținut să înfrunte o furtună, spălând creiere pe stadion, în loc să îl evacueze.
În prima oră de după decesul său, l-au ,,plâns” Sergiu Nicolaescu, Ovidiu Ioanițoaia, ,,Frații” Păunescu, Cornel Dinu și alte ,,instanțe morale” reeșapate. Ar mai fi lipsit Dinu Săraru, Vadim și Fănuș Neagu și alaiul de ,, îngeri” ar fi fost în formație completă.
Cu siguranță că în această dimineață, moralitatea și bunul simț pe cap de român au făcut un salt sesizabil în economia acestei națiuni. Pentru restul putem să căutăm rime!

Comments are closed.