Începutul sfârșitului pentru PNL

Domnul Antonescu, în calitatea sa de istoric, ar fi trebuit să cunoască expresiile: ,, Istoria se repetă întotdeauna” și ,, Înțeleptul învață din greșelile altora iar prostul nici măcar din greșelile lui”. Cu această decizie impusă partidului, nu degeaba se plângeau liberalii mai deunăzi de faptul că află de deciziile din partid de la televizor, președintele liberalilor dovedește deocamdată un singur lucru: și anume că nu este un înțelept!

Și dacă tot am dat-o pe proverbe, eu cred că ar mai fi două care s-ar potrivi foarte bine pentru decizia de a te însoți inclusiv la tribunal … cu PC-ul: ,, Dacă te amesteci în troacă, te mănâncă porcii” și ,, Maimuța când se plictisește, se zgârie pe piept până îi dă sângele”.

Orice partid care a făcut greșeala de a se însoți cu acest partid mutant, care tinde spre zero din punct de vedere electoral și spre infinit din punct de vedere al tupeului și al pretențiilor, a avut de suferit eșecuri majore. Pesediștii ar putea fi consultați în calitate de ,,experți” asupra calității colaborării cu PC-ul. Nu degeaba s-au ferit ca dracu de tămâie de asocierea cu ei. Și, dacă îmi permiteți și o mică prognoză, de acum pesediștii au scăpat în câștigători detașați la următoarele alegeri. Au să se bată pe burtă cu nou formata alianță dar au să aibă mare grijă să nu-și alăture numele cu aceasta pe la tribunal sau de aiurea.

Domnul Antonescu se pare că a trecut prin viață cu naivitatea ce nu l-a lăsat de braț deși de la o anumită vârstă ar fi fost cazul. ,, Milițianului poți să îi dai toată săptămâna, dar dacă nu îi dai și duminică, nu i-ai dat nimic!” era un proverb folosit în vechiul regim la adresa colaborării cu cei de teapa lui Voiculescu, adică cu securiștii și milițienii.

Să vedeți ce-o să fie la gura Antenelor, atunci când după cereri din ce în ce mai nesimțite, Antonescu va zice pentru prima oară nu! Cum va descoperi Gâdea că Udrea și Blaga sunt totuși niște oameni responsabili și frecventabili iar domnii Voicu, Stroe și Stavarache niște nulități. Aici parcă aș subscrie și eu și nu pot să nu constat că Antonescu face aceeași greșeală pe care o fac toți lideri români de partid, aceea să se înconjoare, acolo sus, doar de yesmeni și mediocri. În România politicienii nu au înțeles încă nici după 20 de ani că liderul nu trebuie să fie cel mai deștept din gașcă, el trebuie să fie un vizionar cu spirit de echipă și cu un pronunțat simț al responsabilității.

Întorcându-ne la proverbul cu maimuța nu putem decât să stăm și să ne minunăm. Antonescu scăpase deja pe culoarul preferințelor la președenție, liberalii stau pe un scor electoral pe care nu l-au avut nicicând, ce mai lipsea? Puțintică răbdare, stimabililor!

Ce ar fi făcut Varanul dacă Antonescu nu ar fi ,, mușcat”? S-ar fi întors către Băsescu? S-ar fi dus la pesediști? Mă îndoiesc amarnic!

Liberalii au obținut cu siguranță în urma acestei decizii un singur lucru cert. Sprijinul Antenelor, care nu știm în ce măsura va mai conta în 2012, lipsa votanților simpatizanți liberali care vor sta acasă la vot de scârba Varanului, coagularea imaginii PSD-ului ca singură variantă la actuala guvernare, precum și nenumărate motiv de atac din partea lui Băsescu în următoarea perioadă. Se pare că indiferent cât de multe greșeli face Băsescu și clica lui, dl. Antonescu & Co poate întotdeauna mai mult!

Și, uite așa, țiganul hoț, aburitor și cu ghiul, a ,,coclit-o” și pe ultima virgină bălaie de la horă. Așa că, peste nouă luni o să mai avem un puradel brunet ce-o să ne ,, păzească” la portofele.