Ghinionul și cu boc-ul, ne-au speriat norocul...

În vremuri de demult, când ciobanul mioritic a auzit că tovarășii lui vor ,, să mi-l omoare”, acesta nu s-a panicat. Fiind român, a ridicat fatalist din umeri și s-a întors la fluierul lui și la compania frumoaselor mioare de care se îngrijea. Înțelept ca orice român, ciobanul și-a acceptat soarta. Că doar nu era prost să lupte, să țipe, să urle, sau să fugă! Trăitorul din ,,Grădina Maicii Domnului” știe dintotdeauna că te poți lupta cu orice…. Dar nu și cu Ghinionul!

La noi când fermierul își pierde recolta de pe câmp, sucombată sub asaltul buruienilor, de vină nu au fost ierbicidele cumpărate la sfert de preț, că de’… erau mai ieftine. Nu! În nici un caz! Doar ghinionul a făcut ca el să aibă un an mai slab!

-Dar, spune el înțelept, privind spre pârloagă cu un pahar de vin în mână, cu ajutorul lui Dumnezeu la anul, poate avem noroc!

Când Iașul asfaltat și reparat cu un credit de zeci de milioane de euro arată mai rău ca după bombardamentul din ’44, iar din creditul cu pricina nu s-au plătit decât comisioanele și dobânda, nicidecum vreo rată, cine credeți că e de vină? Evident, Ghinionul!

Ghinionul acesta amărât, care chinuie pe români, are și o rudă mai bogată și evident, mai cosmopolită. Aceasta este Neșansa!

De exemplu, nu un campionat de doi lei și o inflație de handicapați care practică fotbalul profesionist duce la salba de necalificări la vreo competiție fotbalistică. Nici pomeneală! Doar Neșansa face ca la o tragere la sorți pentru un campionat de fotbal, România să mai cadă și cu câte vreo Franță sau Olandă, și nu doar cu Lichtenstein și Insulele Feroe.

Conform ultimului interviu al domnului Boc, fostul, actualul și viitorul prim ministru al României și al PDL-ului, Neșansa a reușit să se strecoare și în probleme de politică macroeconomică sau chiar de siguranță națională: Şi în 2010, aşa cum pare că ne-a rezervat nouă Dumnezeu , ne-am situat în partea cea mai dificilă a politicii. Am fost la guvernare“, sau ,, Știam că vine criza dar nu am crezut că o să fie atât de puternică. Am avut neșansa ca România să fi luat foarte târziu măsurile necesare, dar acum suntem pe un drum bun”.

Neșansa, din câte se pare, se ocupă cam de același lucru ca și ghinionul, însă diferența fundamentală față de ghinion este că aceasta este ghidonată de Dumnezeu, în general, și de vreun dușman, în particular. Chiar dacă această afirmație ne duce cu gândul la o fractură logică și la concluzia, evident eronată, cum că Dumnezeu este dușmanul românilor, nu trebuie să ne facem griji.

Deși Dumnezeu pare dușmănos în primă fază cu românii, invocarea lui de către personalitățile publice din România mai ceva ca un socru, cuscru sau cumnat, îl dă până la urmă pe brazdă! Cu ajutorul lui, bineînțeles condiționat și de prezența PDL-ului la guvernare, după cum ne spune același domn Boc, în perioada următoare sute de kilometri de autostrăzi vor fi construite iar șomajul va fi lichidat și trimis urgent în cartea de istorie prin înființarea unui milion de noi locuri de muncă.

Numai Neșansa, întruchipată evident în monstruoasa coaliție liberalo-pesedistă, poate priva poporul român de viitoarele realizările ce se vor naște în urma beneficului efort conjugat al lui Dumnezeu și Emil Boc în calitate de reprezentant personal al lui Traian Băsescu.

Am definit aceste două concepte prin câteva exemple fruste încercând să înțeleg tupeul domnului Boc care se adresează românilor și le cere să mizeze pe continuitate, le cerșește votul la alegerile viitoare, deși în mod paradoxal se proclamă deja învingător și ne aduce aminte că nu a pierdut nici o dispută electorală.

Sunt absolut convins că în măsura în care cetățenii vor fi prostiți din nou de Băsescu și apendicele său, peste patru ani, în prag de alegeri, românii vor afla de la aceeași politicieni cine a fost de vină pentru nerealizările ce vor urma.

Bineînțeles că nu ei! Ei, ca niște adevărați maneliști politici își vor fi făcut datoria. Se vor văita promițând, vor lua banul și vor dispărea de pe scenă adăpostindu-se la bucătărie ca să-și numere paralele. Iar în urma lor, în fața românilor cu burțile lipite de șirea spinării și pantofii plini de colb, li se va vântura în față responsabilul de dezastrul țărișoarei.

Cine ar putea să fie oare? Cum nu știți? Evident că da!

Nu poate fi nimeni altcineva decât… Ghinionul de Neșansă!

 

Comments are closed.