Dumnezeul bețivilor este vigilent și ... treaz!

În a treia zi de Paști, marți 26 Aprilie 2011, conform principiului creștinesc ,, și ne iartă nouă păcatele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”, Înalta Curte de Casație și Justiție a înălțat o rugă fierbinte pentru iertarea păcatelor magistraților care au decis că tăierile de salarii sunt bune pentru toți dar nu și pentru ei, pentru ca apoi, cuprinși de mărinimie, să o ierte și pe bețiva de Elena Turcu pe motiv de apartenență vădită la turmă.

Pentru cei care mai țin minte că în seara de 4 iulie 2009 pe ecranele televiziunilor de știri poposeau, spre deliciul națiunii, imagini savuroase cu o judecătoare beată mangă care refuza recoltarea de probe și agresa polițiștii, e momentul să-și alunge incertitudinile referitoare la soarta fostei președinte a Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița. ÎCCJ ne comunică nouă, amărăștenilor contribuabili, că deși poliția a prezentat dovezi că madam’ conducea cu ,,unu la mie” la bord, de la înălțimea Inamovibililor din dosul Teatrului Național se vede doar o măruntă contravenție. Ia auziți aici:

,,Purtatorul de cuvant al ICCJ, judecatoarea Georgeta Barbalata, a declarat marti ca, potrivit deciziei magistratilor, fapta nu este prevazuta de legea penala, ceea ce inseamna ca s-a stabilit ca Elena Turcu avea o concentratie de alcool in sange care ar atrage o raspundere contraventionala.

Cu această decizie făcută cadou de colegii săi, evident că matracuca se va putea întoarce cu forțe sporite la războiul său cu agenții de poliție care au avut ,,tupeul” s-o oprească. Căci, da! Poate nu vă vine să credeți, dar bețiva a avut nesimțirea să îi dea în judecată pe polițiștii care au oprit-o și au legitimat-o după ce aceasta produsese un accident, a condus matoală, a înjurat și amenințat pe cei din jur, printre care și pe oamenii în uniformă.

Într-un scenariu câtuși de puțin original pentru Romanistan, acum urmează ca polițiștii să fie dați afară, eventual condamnați cu suspendare și la plata unor daune consistente, pentru ca toată pulimea să înțeleagă și să ne intre bine în cap:

a) În România legea se aplică tuturor, mai puțin celor care o creează!

b) Într-o democrație originală ca a noastră, grefa europeană, prin care o categorie profesională este înzestrată cu puteri speciale pentru a-și putea duce la capăt misiunea sa de asanare a socității, se cangrenează rapid utilizând ,,materia primă” autohtonă.

c) La aceeași zestre genetică de golănie și tupeu, diferența dintre un președinte și judecător care beau toată noaptea ca apoi, în disprețul legii, să urce la volan și să plece la drum este că: Un președinte nu poate condamna un judecător, pe când un judecător, sau vreun coleg de-al lui, poate să facă o surpriză unui președinte!

 


Comments are closed.