Armata căpitanul Jack

Astăzi eșichierul politic din România seamănă tot mai mult cu o adaptare destul de reușită a fundalului din filmul Pirații din Caraibe – Cufărul Omului Mort. Războinici leproși, soldați bețivi, curve bătrâne cu fața ca un pergament mumificat, călugări murdari și pântecoși înconjurați de multă prostime și …. deasupra lor, călare pe un butoi de whisky, căpitanul Jack Sparow cu fața buhăită se râde la toți și la toate, răcnind cu o voce gâjâită porunci către matrozi.

În lupta-i cu vedeniile iscate din te miri ce, căpitanul Jack Sparow este ajutat de cohorta fantomelor aparținând unor ticăloși și criminali care, plătind pentru păcatele lor din timpul vieții, sunt nevoiți acum, trecuți fiind în lumea de dincolo, să-și ispășească blestemățiile slujind un căpitan cu nimic mai breaz decât ei.

Căci ce altceva sunt hoardele de trădători, pușlamale, hoți cu ștaif sau curve politice ce se regăsesc în UNPR, PC, PNȚCD sau PP dacă nu niște fantome imateriale?

Aceste holograme politice nu sunt, nu au fost și nu vor fi niciodată girate de vreo confruntare electorală, de vreo bătălie de idei sau de un efort logistico-material de a participa la o competiție electorală. Excepție făcând doar PNȚ-ul, dar actuala organizație țărănistă are tot atâta legătură cu vechiul partid istoric cât are o ciubotă putrezită, dezgropată dintr-o groapă comună, cu soldatul căreia i-a aparținut.

Intrați în Parlament prin șantaj, vezi PC-ul, sau prin cumpărare de locuri în alte partide și migrând în funcție de propriile interese, uneori chiar și pe la trei-patru partide în mai puțin de un mandat, cum sunt cei din UNPR, toți acești politicieni slinoși, nu sunt altceva decât niște holograme lipsite de conținut în marele concert de sunet și lumină regizat de păpușarul de la Cotroceni și armata sa de neo-securiști.

În lupta sa pentru reformarea statului, citește ,, să crape toți fraierii … mai puțin eu, Udrea și băieții cuminți care mă licuricesc”, promotorul statului de dreapta scoate cartofii crizei din pământ cu furca răpciugoasă a UNPR-ului, autodefinit de ideologul cu vaselină pe păr și buci al ,,progresiștilor”, adică domnișorul Diaconescu, drept ,,unicul și singurul partid de stânga din România”.

Deși am învățat cu toții în școala generală la orele de aritmetică că(+) cu (–) dă întotdeauna (-), adică când pui politicieni de origine fesenistă să facă politici de dreapta se lasă cu foame mare în țară și cu economia violată și părăsită în șanț, mentorul ministresei ce ne împunge cu țâțele de pe coperta revistei Tabu vrea să ne facă să îl vedem pe Boc în rolul lui Moise conducând-și poporul prin deșert! Măcar de și-ar împărți băutura cu noi…

În fața bătăliei pe care pirații o au de dat anul viitor cu urnele, ce trebuiesc umplute de contribuabili cu voturile necesare pentru a transforma hologramele în politicieni legitimați de electori în carne și oase, strategul de pe butoi și-a așezat armata pe câmpul de luptă.

Pe flancul stâng, căpetenia unei oști de umbre puturoase pe pereți, reevaluatul șef al mafiei lui Năstase, actualmente mareșalul izmenelor cu doctoratul luat în țepe, generalul țucălar Oprea va coordona o coaliție sub a cărei stindard vor defila zgubilitic de-alde Sârbu, Diaconescu, Ion Vasile, Dan Morega, Becali, Dan Diaconescu, Marian Miluț și alți corifei ai șmenului politic.

Iar dacă flancul din stânga al armatei căpitanului Jack este asigurat de hologramele lui Oprea, pe flancul din dreapta stă dispusă armata vioaie, hoață și disciplinată a pedeliștilor ,în frunte cu piticul ce joacă rolul de preș la Cotroceni. In ariegardă, pe post de rezervă ce poate fi dată oricând la produs, își mușcă zăbala călărețele competenței ce răspund la numele de Udrea, Anastase, Boagiu, Macovei, șamd.

Iar deasupra forțelor terestre mai sus menționate, dau din aripi în stol compact bărboșii preacucernici din BOR, în frunte cu preageneralul Daniel care asigură o comunicare directă între căpitanul Jack și dumnezeul mamii lor de șpăgari!

La asemenea dispunere de forțe… grea misie o să aibă electorul român! Poate doar proverbiala-i minte de pe urmă ar putea să-l scape de negrul coșmar ce îl așteaptă! Nu de alta, dar la alegerile de anul viitor, dacă armata căpitanului Jack câștigă, la finalul filmului se lasă cu schimb de locuri.

 Ei în viața reală, cu gușile, limuzinele și amantele palpabile iar noi, descărnați și fantomatici, o să fim parte dintr-un spectacol cu lumini și umbre, având în fundal ca și coloană sonoră manele și răgete de pirați beți!

Comments are closed.