Cei cinci apostoli ai neputinței

Dacă cineva mai avea vreun dubiu asupra faptului că în România, devenită în acest ultim mandat stat pedelisto-ortodox, nu sunt la putere absolvenții de la școala de Secu, varianta prin corespondență, e momentul să se dumirească. Bugetul pe 2012, trimis în plic de la Cotroceni către mazeta ce bate din călcâie la apelativul Boc, a trecut prin Parlament după voia stăpânului.

Într-un an de criză ce pare a nu se mai sfârși, toate bugetele ministerelor importante suferă tăieri dureroase. Sănătatea, Munca, Învățământul sau Cultura pierd procente importante și trebuie să se descurce cum pot, eventual apelând la mila publică. Doar administrația prezidențială și bugetele serviciilor de informații se bucură de niște creșteri nesimțite pe acestă secetă financiară.

În țara cu cei mai mulți ofițeri de securitate pe cap de contribuabil, aici ne referim, dacă nu știați, la … România!, serviciile de informații sunt singurele dintre instituțiile bugetare ce par a nu avea emoții financiare la anul.

Cu copiii și bolnavii, cu medicamentele și pensiile nu se prea știe ce-o să se întâmple și de unde se vor găsi bani… dar bani de whisky la Cotroceni, Catedrală de neam prost și stipendii pentru ascultătorii telefoanelor se găsesc, har Domnului! Cu siguranță că animalul politic din președinte a mirosit dezastrul electoral de la anul, dar este suficient de orientat, ca de obicei, să lea dea speranțe prostanilor din PDL, în timp ce el, alături de alți dinozauri cum ar fi tripleta Blaga-Videanu-Berceanu et co. își împachetează merindele și arginții pentru vremurile grele pe care le simt apropiindu-se.

În timp ce rechinii înțelepți se pregătesc de imersiune, imbecilii suavi, cum ar fi modelul Boc, papagalii cu vise de mărire marca Udrea sau Vass și fraierii fomiști cum ar fi anumiți reprezentanți din teritoriu ai PDL-ului se pregătesc, vezi Doamne, de câștigarea alegerilor!!!

Dacă în politică s-ar da, ca și în filme, un premiu gen Zmeura de Aur, pentru cea mai retardată prestație a unei filiale, indiferent din care partid ar face parte, cu siguranță că filiala PDL-ului din Iași ar avea amanetat premiul de cel puțin trei ani încoace.

Această filială a fost condusă de-a lungul anilor de tot felul de lideri care au avut o singură trăsătură în comun, aceea că la orice alegeri s-au prezentat, aceștia au reușit să piardă cu brio, chiar și atunci când îți trebuia un har anume pentru aceasta. Adică această filială a fost binecuvântată de-a lungul vremurilor cu un tip de lideri, gen Geoană, dar mai de la țară și cu vocabularul mai strâmt.

Această filială ce nu a reușit să dea din rândurile ei nici un om politic, excepție făcând Mihaela Popa și asta doar dacă susnumita doamnă poate fi astfel denumită, a strâns în conducerea ei toate știfturile fugărite cu un șut în cur din PNL-ul ieșean. Cârlan, cel în preajma căruia poți experimenta mirosul specific al looserului, Spânu cu a sa slugărnicie sinceră, Oprea cu prestanța sa de lider second-hand la promoție, Dobre zisă miss Nobody precum și prefectul Nicușor supranumit războinicul lăcrămos, toți acești apostoli locali ai democrat-liberalilor au reușit o performanță nemaintâlnită în practica electorală românească.

După ce au participat la alegerile locale, unde toată panoplia deputățească de mai sus a reușit o bijuterie de dezastru, pierzând în linie cu brio în fața outsider-ului Movilă, aceștia deși înfrânți, nu au dezarmat! Au răcnit a jale, au plâns cu foc, au bocit cu talent, s-au tăvălit pe podea smulgându-și părul, s-au zgâriat cu unghiuțele pe față iar lacrimile lor au depășit nivelul de avarie din PDL, umezind șefimea pedelistă pe la glezne.

Domnul Flutur, pentru care este greu să nu fie lider pedelist zonal înconjurat fiind de atâția imbecili precum și micul Boc înghiontit de de-alde Olteanu, altă lepră politică ce își arogă interese în această zonă, au decis că dacă cei care au pierdut la vot fac atâta zgomot și plâng cu atâta spor ar fi corect să li se dea dreptate!

Astfel că, după niște alegeri pierdute en fanfare, a fost posibil să vedem, în exclusivitate la PDL Iași, cum tabăra pierzătoare s-a sumețit într-o conferință de presă și și-a anunțat victoria pe motiv că, mămuca Boc a zis că noi …suntem mai frumoși!

O curiozitate firească ne macină, acum dacă tot s-a întâmplat minunea? La anul, după ce și-o vor lua pe coajă cei cinci apostoli ai neputinței la alegerile generale de la Iași, la cine au să dea buzna hohotind și rupându-și cămeșile de pe ei?

Mă tem că cei care i-au ajutat mai deunăzi vor fi prea ocupați să pareze flegmele electorului furios, iar cei mai înțelepți și mai iuți de picior vor fugări avioanele, încercând să urce în ele din mers! 

 

 

Comments are closed.