Tehnici de autosatisfacere cu finanțare de la buget

Dacă ești primar și maxima ta preocupare intelectuală este o echipă de fotbal cu viața ei de zi cu zi, cu analfabeții și bețivii care o compun, ce faci dacă te cheamă Nichita?

Păi, e simplu! Iei trei, patru milioane de euro anual de la bugetul local vreme de un deceniu și cheltui pe echipă! Dacă ar fi posibil să mai și ,,smântânești” contractele unor imbecili care semnează pentru 70 000 de euro pentru zece minute jucate în două meciuri, de ce nu!

Dar dacă visul tău secret de Dinu Păturică ot Dorohoi este de a-i chinui pe unii, de a-i scuipa și înjura de mamă, de a intra cu talpa la tibie și de a le da un șut în cur dacă te driblează la o miuță, ce ai face? Mai ales că ar fi vorba de niște slugi de-ale tale din primărie și de la club care ar îndura accesele tale de dictator frustrat tăcând mâlc și înghițind toate acestea, pe terenul de antrenament sau cel oficial, iluminat ca ziua cu toate reflectoarele al căror consum este plătit de cetățeni?

Bineînțeles că ai face-o! După meci le dai la sclavi o bere la cantina clubului și nu se supără. De săptămâna viitoare poți s-o iei de la capăt!

Dar dacă cetățenii care fac jogging pe un stadion public se uită la tine insistent când tu bați mingea la tenis cu piciorul cu lacheii tăi, ce-ai face?

Dacă te-ai chema Gigi și ai fi primar de Iași, ai putea de exemplu să-i dai afară și să-i pui să vină să facă jogging între 12-13 a.m. Eventual în timpul pauzei de masă de la slujbă, nu?

Dacă visul tău din fragedă pruncie a fost să fii fotbaliator, dar din păcate pentru alții ai ieșit primar, ai putea să povestești că ai jucat fotbal la Sportul Studențesc dar te-ai lăsat de fotbal pentru că pe postul tău juca Hagi? Și de, Hagi e Hagi, nu!

Dacă ești Gigi și reporterița are decolteu promițător, de ce nu? Ce mai contează că Hagi e mai tânăr decât tine cu zece ani și nu aveai cum să joci cu el? În definitiv, alăturarea este onorantă!

Dar dacă ți-ai dorit dintotdeauna să te vadă o țară întreagă la televizor ridicând un trofeu în mână la finala Cupei României, nu ar merita să cheltui o căruță de bani ai cetățenilor ieșeni ca să îți satisfaci această dorință intimă?

Dacă te numești Gheorghe și te umezești ținând o cupă în mâini în punctul cu var de la centru, de ce nu!

Mereu ai avut o părere extraordinară despre propria persoană, uneori în intimitatea discuțiilor cu apropiații la un șpriț chiar ai cochetat cu visul președinției, de ce nu ai lăsa tu în urmă un proiect faraonic? Să te pomenească generațiile viitoare ca pe un Roznovanu și să spună despre tine la fel cum ți-a dat o limbă, epava machiată și penibilă pre numele său Piersic, fost actor actualmente sperietoare în direct: Palas înseamnă Nichita și Nichita înseamnă Palas. Nu ar fi mișto?!

Ar fi o nouă premieră mondială în România noastră cea mereu surprinzătoare, a câta oare? Un ctitor care ar fi putut să își dea șpagă pentru propria-i ctitorie, edificată din bani privați pe un teren public concesionat, această ultimă operațiune fiind oleacă și ilegală, cel puțin după unele sentințe judecătorești. Dacă ești președinte al PSD-ului din Iași nimic nu este imposibil!

Dacă îți place să fii pupat în cur și ți se întărește doar sub reflectoare, pe cine ai putea chema la Iași să îți facă o emisiune omagiu și care să mai și fie transmisă în direct?

Păi dacă ești Nichita, primarul Iașului, și le plătești drumul, masa și cazarea trupei conduse de Tatulici, cunoscut din vremuri imemoriale sub porecla document Spălătorul de Cadavre, ai putea să alegi Realitatea!

Și dacă găsești și suficienți proști să umple sala în care se face filmarea, n-ai putea să ții și un discurs mobilizator și acuzator la adresa celor care oricât ar vrea, nu reușesc să vadă complexul Palas altfel decât un proiect grandoman, lipsit de gust și kitschos, o adevărată oroare arhitectonică?

Ba bine că nu! Ce mai contează că e caz de azil să te împăunezi tu cu un proiect al altcuiva, de parcă ai fi la o bețivăneală și te-ai da mare cu nevasta vecinului.

Și pentru că toate aceste tehnici de autosatisfacere a unor plăceri personale cu bani publici, de la bugetul local, trebuiau să fie denumite după cineva, eu propun să le denumim tehnicile Nichita!

Alo! Alooo! Domnu’ Băsescu! Se aude la mata la Cotroceni? Acu că ne-ai arătat că se poate face arestare de primar și băgare la bulău chiar și în orașe mari, nu ar fi cazul să te concentrezi oleacă și pe opoziție?

Că de nu, la câtă băutură cu aromă identic naturală de alcool etilic se vinde la Iași, o să rămână dracului nereformat orașul asta și după alegerile de la anu’!

Comments are closed.