Doamna Popa și domnul Oprea descoperă gaura de la macaroană

Macaroanele sunt niște paste făinoase în formă de tuburi lungi și subțiri care sunt găurite pe dinăuntru iar acolo, în interior … ce surpriză, sunt pline cu aer! A descoperi aerul care umple gaura de la macaroană, este cam cum au descoperit calinul domn Oprea și frenetica doamna Popa că și ieșenii Casian Maria Spiridon, Adi Cristi și compania, erau sătui de Ceaușescu și regimul său.

Bine, e adevărat că și ceialți cetățeni din România la acel moment erau sătui de mizerie și sărăcie dar ieșenii, prin demnii lor reprezentanți, au făcut primul pas, au făcut safteaua, au dat cep, ș.a.m.d.

Și atunci, pentru a tranșa definitiv problema ridicată aici, trebuie să ne amintim declarația data la Radio Iași acum vreo 10 ani de domnul Spiridon:

,,- Revoluția a început atunci la Iași! Niciodată, securiștii nu au să uite ce priviri mânioase le-am adresat noi, ieșenii din Piața Unirii, care am trecut pe lângă ei.

-Dar câți oameni s-au adunat atunci în Piața Unirii? întreabă nevinovat reporterul.

-Păii …, nu am putut să ne adunăm deloc pentru că au desființat stația de tramvai din Piața Unirii! Tramvaiul nu mai oprea deloc acolo, ci doar în stația de la Filarmonică, de pe Cuza Vodă!

-Dar spuneați că v-ați organizat și că aveați întâlnire în Piața Unirii, nu…? încearcă disperat reporterul să scoată în evidență rolul jucat de revoluționarii cu domiciliul stabil în municipiul de pe Bahlui.

-Da, dar… știți că, tocmai atunci și-au găsit să organizeze Dinamoviada de Tir la Iași. Iar securiștii ăia în trening cât dulapurile nu lăsau pe nimeni să se oprească. Așa că am mers mai departe. Dar tensiunea se simțea în oraș prin toți porii. Iar în 21 Decembrie, când Revoluția a început și la București… nu ne-a mai stat nimeni în cale!”.

Ambâțul de a fi primul, cel mai mare, cel mai tare și alte priorități manelistice de acest fel, este chip cioplit pentru politicianul român! A te demonstra, nu neapărat celor din jur, cât mai ales ție însuți și papagalilor care pun botul la tine din lipsă de neuroni, cât ești tu de meseriaș, este cheia de boltă în prostirea celor din jur.

Ce și-au găsit onorații domni deputați PDL să facă la capătul unui mandat dezastruos al dușmanului lor politic Nichita?

Păi… în primul rând să-l pupe în cur pe primarul pesedist la show-ul de pe Realitatea, ăla cu valorile Iașului, și în al doilea rând să mizeze pe o mârțoagă populistă, gen Poli Iași, ca să dea bine la bizon în an preelectoral.

Tristețe mare pentru alegătorul pedelist cu IQ-ul mai mare de 70! Cam acestea sunt ofertele electorale ale PDL-ului Iași! Plus aeroportul care este un obiectiv evident precum un arac de vie înfipt în canalul urinar și autostrada către Târgu Mureș, care ne generază coșmaruri de vreo cinci ani tuturor ieșenilor care am avut de plătit CAS-uri pentru mai mult de zece angajați la firma proprie.

Tatăl meu, profesor universitar lipsit de orice ambiții politice dar fin observator, ani de zile prorector la o Universitate de Medicină, îmi spunea sfătos oridecâte ori discutam despre profesorii universitari implicați în politică:

-E deranjantă prostia prostului, a celui lipsit de minte și instrucție, dar să te ferească Dumnezeu de prostia universitarului, a savantului orgolios!

E momentul să îi dau dreptate! Dintr-un profesor universitar și o profesoară de matematică putea să iasă un proiect de lege mai digerabil! Unul care să nu ne facă de râs pe noi ieșenii și să ne umple de ridicol la nivel național!

Nu primordialitatea răzvrătiri ieșeanului la nivel național în 1989 este o prioritate pentru noi!

Ci șoselele, curățenia, investițiile în infrastructură și viața de zi cu zi!

Iar de acestea se ocupă partidul la putere și la guvernare! De primul glonț tras și de primul revoluționar de acum 22 de ani din România se ocupă istoricii și nu politicienii!

Dar dacă se găsesc unii să coboare cu privirea în urmă cu 22 de ani, lăsați-mi plăcerea să fac o profeție:

În 2014, dacă un fan pedelist, ei bine … e greu să ne imaginăm că vor mai exista asemenea specimene, dar haideți să încercăm de dragul profeției, va vrea să dea de actualii corifeii ai PDL-ului ieșean eu, ca o adevărată mamă Omidă știu unde vor fi.

Domnul Oprea va fi găsit în Podul Roș jucând șah sau făcând politică în Parcul Copou, iar doamna Popa va fi făcut șănțulețe în ușa PNL-ului din Podu Roș, zgâriind cu unghiuțele și spălând talașul cu lacrimi, până când va fi lăsată înauntru să povestească tinerilor ce rău era pe vremea lui Băsescu!  

 

Comments are closed.