Mesaje și mesageri

Pe vremuri, în această țară, o singură persoană transmitea un mesaj către națiune cu ocazia trecerii într-un nou an. Regele sau mai nou președintele, din păcate, întrupând statul, își exercitau atât autoritatea cât și responsabilitatea de a transmite urările de bine supușilor pe care îi păstoresc.

Întrucât actualul președinte nu este un om politic ci mai degrabă un animal politic care are nevoie de o gașcă care să-i completeze însemnele exterioare de mascul alfa, acesta are nevoie de o haită prin care el să-și exercite autoritatea.

De aceea, astăzi, intrând în al nouălea an de modernizare a statului marca Traian Băsescu, după ce actualul nostru președinte a creat nenumărați stâlpi ai infamiei pe care a țintuit categorii sociale, profesiuni și diverse figuri publice care nu i-au făcut pe plac, singura posibilitate de a i se acorda respect din partea celor guvernați este speranța de imitație pe care aceștia o vor face văzând pe toate canalele de comunicație slujul practicat de membrii haitei prezidențiale.

Asemeni mantiei imperiale împodobite cu tot felul de diamante sau pietre prețioase, însemn al puterii absolute, pe care foști satrapi o purtau în public, astăzi Băsescu își însoțește fiecare apariție mediatică, fiecare temă de discuție sau prezentare de dușman cu o hlamidă comunicațională în care strălucesc discursurile slugilor sale din gașca prezidențială. Venind imediat în completarea stăpânului, precum tunetul după fulger, de-alde Udrea, Boc, Preda, Voinescu, Anastase, Paul Vass sau Lăzăroiu ,,luminează” calea pe care o indică El Reformatorul.

Un apendice caracteristic al acestui urlet de haită a devenit mesajul pe care toată cohorta de slugi găsesc de cuviință să-l adreseze țării în diverse ocazii cum ar fi Revelionul, Crăciunul, Paștele sau vreo altă sărbătoare susceptibilă de asemenea manevră comunicațională. Știrbindu-i autoritatea de reprezentant al Statului, dar cu voie de la stăpânire, toate nulitățile simandicoase din portofelul prezidențial dau ,,cep” la urări după știința și posibilitățile individuale ale fiecăruia.

„O campanie electorală în minus nu înseamnă deficit pentru democrație. Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale reprezintă și o șansă pentru un interes sportiv al alegătorilor, care o să vină și mai mulți la vot.” susține lingăul absolut al ultimilor 20 de ani din politica românească, pe numele său Emil Boc, în mesajul său către țară.

Mareșalul izmenelor sau omul care a trecut de la ,,șeful mafiei personale a lui Năstase” la funcția de colector de gunoaie politice în folos prezidențial, pe numele său Oprea, dă și el un comunicat către militarii români de pretutindeni. Cu colțurile gurii lăsate în jos, de parcă ar ține cuie de tapițerie în ele, recenzorul de latrine de campanie, poreclit de presa puterii drept ,,polul de coagulare al social democrației românești” latră și scuipă marțial ca o cătană scoasă la raport direcții și obiective pe care românii ar trebui să le urmeze în anul care vine.

Responsabilă cu mondenul și captarea bizonilor ce râmă în tabloide, madam Udrea ot’ Pleșcoi se dă de ceasul morții pe la televiziuni făcând sarmale, salată de boeuf și făcând confesiuni de cacao în care se vede drept ,,mamă de ființe umane” fără a preciza sursa necesară obiectivului.

Și pentru că orice WC-eu are nevoie de capac, hop și blonda premierului, demoazela Paul Vass ne povestește cum a găsit ea în sacul de Moș Crăciun o diplomă acordată ei pentru ,, susținerea și promovarea statisticii oficiale din România”!!! Ca să vezi realizare!!

Pe 24 Decembrie locuitorii acestei țării au primit și un mesaj de la Majestatea Sa, regele României, al 71-lea mesaj de Crăciun transmis românilor pornind din anul 1940: ,,Transmit gândul meu soldaților români care își riscă viața și fericirea familei pentru binele țării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toți cei care se simt singuri, neiubiți sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care știu că au făcut ceva bun pentru ca țara lor să meargă mai departe.”

Dar se pare că acest gen de mesaj, plin de bunăcuviință, nu stârnește nici o pală de vânt în conștiința publică ce băltește în media din România. Un mesaj de acest gen, și culmea, unul care vine de la o personalitate îndreptățită să facă acest gest, este sufocat pe media de puhoiul de prostii emanate de la o liotă de pupincuriștii hrăniți de la bugetul public.

O țară care are o astfel de percepție față de tradiția ei, istoria ei și bunul simț în general este o țară care nu merită o soartă mai bună! Deoarece nu este în firea lucrurilor ca pentru o adunătură de oameni care își pun rahatul pe moț și se râd la oglindă, să i se întâmple ceva bun!

După 50 de ani de comunism și 20 de tranziție și reformă vegheate de figurile paternale ale unui Iliescu sau Băsescu, care sunt în esență niște spirite înrudite în răul pe care îl produc acestei nații, această țară și-a pierdut identitatea și suferă de o crâncenă confuzie a valorilor. Din păcate, nu suntem în situația în care Țara își caută Conducătorul, ci în cea tragică în care Conducătorul și-a pierdut Țara!

Iar o astfel de țară este bine descrisă de mesajele care o însoțesc și de mesagerii care o corespondează! Nu va trece mult, sunt sigur, și viitorul mesaj trimis de șeful statului va putea fi încadrat în registrul: Hai sictir și La Mulți Ani!

Iar lumea se va râde ca la o conferință de presă de-a lui Becali!

 

 

 


Comments are closed.