Rupți în cur, dar cu atenția mărită după capra vecinului!

De câteva săptămâni încoace, fel de fel de cunoscuți, prieteni sau chiar rude mă căinează cu un murmur de satisfacție în voce cunoscându-mi funcția de consul onorific al Ungariei la Iași.

-Vezi ce probleme sunt în Ungaria?! Nu prea e de bine! Ăștia au să ajungă mai rău ca noi!

Chestia asta cu capra vecinului care este folosită de imbecilii din presa guvernamentală, presă a unui regim corupt și bădăran care a scos tot ce-a găsit mai rău din obiceiurile românești a ajuns să mă exaspereze!

Ar fi totuși indicat pentru cei care, și ,,încălecați” și cu banii luați, de perversa terapie de șoc guvernamentală din România, cea care ia de la săraci și dă la ,,pușculițele” pedeliste, să ia aminte de faptul că populația din Ungaria nu a trecut în nici un caz până acum prin vreo masacrare de pensii sau salarii cum au pățit cei din România, cei care astăzi sunt ,,îngrijorați” de soarta ungurilor.

Pentru reîmprospătarea cunoștințelor celor care supraveghează satisfăcuți cum este capra bozgorească siluită de FMI-ul purtător de pantofi cu talpă de carton, aș dori să precizez că în afară de majorarea TVA-ului la 27%, în țara de dincolo de Tisa, alte măsuri împotriva populației nu s-au mai luat.

În rest, spre marea durere a hoților de la FMI, BERD, Standard & Poors și alți socotitori, guvernul condus de Orban a dovedit o imaginație de-a dreptul genială în a se descurca fără a spolia populația pe care o conduc. Suprataxa pe profitul și activitatea băncilor străine, naționalizarea fondului de pensii privat al funcționarilor și politicienilor socialiști, care după ce au stat opt ani la putere au înțeles să-și dea niște salarii colosale de la buget precum și alte măsuri de acest gen au scos din minți marea finanță internațională.

Dar nici o altă măsură luată de vreun guvern din lume nu a reușit să enerveze confreria de escroci din lumea financiară, așa cum a făcut-o decizia de a îngheța cursul francului elvețian și al euro prin lege pentru împrumuturile populației. Legea prin care băncile au fost obligate să accepte plata ratelor la cursul de 180 de euro pentru un forint și nu 240, așa cum a ajuns francul elvețian după atacurile speculative la adresa forintului ale acelorași bănci care astăzi suspină de grija ,,democrației”, este o lecție de demnitate a unui guvern și a unor politicieni care au pus interesele populației în fața intereselor corporatiste.

Așa că, mai în toate ziarele din lume, au început să apară preocupări ipocrite de genul ,, Se îndreaptă Ungaria către fascism?” precum și o grijă deosebită față de ,, deficitul de democrație” din țara care a avut ,,îndrăzneala” să introducă cuvântul Dumnezeu în Constituție.

Pentru acești purtători de grijă, care pun în antiteză România și Ungaria, guvernul român este extraordinar de competent iar țărișoara noastră este pe un drum bun, își îndeplinește ,, planul de reforme” și se îndreaptă în liniște pe un drum bătătorit spre marea familie a țărilor europene.

În definitiv, acest regim al lui Băsescu a reușit să se împrumute cu vreo 40 de miliarde de euro în doar patru ani de la acești împărțitori de certificate de democrație și este în ciuda gurii spurcate a președintelui, cea mai ,, politically correct “ țară din Europa.

Așa că, la cât de rău e în Ungaria acum, parcă e totuși ceva mai bine decât în țara reformelor fără sfârșit și a autostrăzilor fără început. Și dacă nu pensia sau salariul minim triplu în Ungaria față de România face diferența, ar putea totuși să o facă speranța în clasa politică!

Comments are closed.