Decontul din iunie se apropie

Se pare, că în sfârșit a înțeles și Curtea Constituțională că există viață și după guvernul Boc, așa că bețivului de la Cotroceni și micului deszăpezitor li s-a dat cu legea comasatelor de țeastă creeându-se astfel posibilitatea unor alegeri mai normale și cât de cât democratice.

Dacă s-ar reveni și la posibilitatea de a alege în două tururi, chiar că ar fi ca de Crăciun. Apropo, unde erau stimabili noștri parlamentari liberali când a trecut legea electorală prin Parlament ca trenul prin gară! Bănuiesc că pe la Antena 3… combătând de zor guvernul!

În iunie deci, vom avea alegeri în Iași și ar fi cazul să ne uităm în jur ca să vedem cam ce ofertă ar exista pentru un alegător lucid și cu capul pe umăr:

La primărie în poll position este catastrofa de primar, stimabilul domn Nichita. Cred că cea mai bună descriere a activității stimabilului Gigi în Palatul Roznovanu de-a lungul mandatelor sale, este dată de o întâmplare care a avut loc ieri, vineri 27 Ianuarie.

Asociația Oamenilor de Afaceri Iași a organizat o audiere publică cu tema ,, Mecanisme de sprijinire a firmelor ieșene de către autoritățile locale și județene” la care, din partea Primăriei s-a prezentat un asistent de consilier al primarului! Adicătelea, ca să înțeleagă și conu’ Gigi, ar fi cam cum s-ar întâmpla dacă la nunta onorabilei sale fiice, domnul Ponta și-ar trimite ca reprezentant un văr de-al doilea de cumătru!

Frumusețea acestei întâmplări nu este dată numai de această absență, ci mai ales de cauza ei. Și anume, că acestă lipsă este motivată prin faptul că în fiecare vineri de la 5.30 p.m, primul fotbaliator al Iașului împreună cu țuțerii săi de la Primărie, Clubul Poli și Poliția Locală, adică slugile personale plătite cu banii contribuabilului, au meci de fotbal.

Așa că, divinitatea ar face bine dacă în planurile ei de a blagoslovi Iașul cu vreun cutremur, incendiu sau vreo altă catastrofă să facă bine să nu o pună vineri după amiază. Că nu de alta, dar ar fi păcat să lase cetățenii singuri și neajutorați în fața calamităților!

Întorcându-ne la oferta electorală, mai avem opțiunea Ciuhodaru care ne-a demonstrat că face parte din aceeași familie politică care reunește spirite înalte cum ar fi Năstase, Boc sau domnu’ Gigi, aceea a politicienilor handicapați de extirparea simțului ridicolului. După opinia mea, o opțiune destul de proastă!

Mai avem și varianta Oprea, dar aceasta nu poate fi luată în serios de nimeni. Domnul rector nu ar fi în stare să câștige nici măcar un scrutin de președinte de scară de bloc după prestațiile sale politice.

Încheiem cu negroteiul oferit de partidul domnului Diaconescu și eventual, ca întotdeauna când există o posibilitate să se facă de râs, stimabilul socru al deputatei frenetice Dobre.

Concluzia la care ar ajunge orice om normal și cu scaun la cap care ar fi confruntat cu această ofertă de candidaturi ar fi ca PNL-ul să propună un candidat la Primărie. Să ia aminte domnul Fenechiu la practica bunului său prieten și aliat, ne referim la domnul Gigi, care a pus candidați ai PSD-ului în toate orășelele și târgurile din județ mai puțin în Iași, fără să țină cont de alianța cu liberalii.

Nu de alta, dar ca să ai viitor în politică, uneori mai trebuie să dai prioritate și intereselor partidului care te-a făcut om în fața intereselor proprii.

 

 

Comments are closed.