În căutarea unui erou pe după tomberoane

Mai deunăzi, doamna Mihaela Popa, calina noastră senatoare, îl descoperise pe eroul Raed Arafat taman în timpul scandalului iscat de șeful dânsei, porcăitorul prezidențial. Raed Arafat nu se cerea descoperit. El exista de cincisprezece ani și se chinuia cam tot de atunci să scoată șpaga cu bisturiul din creierul ambulanțierilor și să le implanteze profesionalism și omenie.

Dar după ce șeful dumneaei aproape și-a rupt gâtul întrând ca mistrețul pe gresie, doamna Mihaela a vrut să fie fată bună și să împace pe toată lumea, lăudând pe Arafat și zâmbind ca muta la dom’ președinte. Că așa e de bon ton la cuconetul cu ștaif, să nu faci economie la coafor, să zâmbești subțire și să împaci pe toți, ca pe dobitoace. Să-ți rămâie numele în urbe gravat pe stâlpul Concordiei!

Iar dacă tămâia administrată de doamna senatoare, ce caută înfrigurată frumusețea și pacea veșnică, ar fi năucit un românaș de-al nostru, n-a ținut la effendi Raed! Asta pesemne pentru că e sirian și n-a înțeles nimica din lauda cu ștaif mioritică! Și uite așa s-a întâmplat că Raed a fost propus degeaba catindat la primăria Bucureștilor.

Că așa-i la PDL-eu… Dacă te înjură șefu’, ești bun de avansare!

Că n-a fost să fie Raed, poate se-ntâmplă să fie Elena Udrea. Noua descoperire de săptămâna trecută a doamnei senatoare este eroina pură și virgină ce se bucură de încrederea a mai puțin de 1% din populație. Vorba cumetrelor care comentează pe blogul de senatoare: ,, A fost unul dintre cei mai buni miniștri ai guvernului Boc. A încurajat dintotdeauna femeile dar, vai, nu și-a cultivat bine imaginea”.

Aferim! Eu zic că nu-i o laudă suficientă! Eu cred că a fost cel mai bun ministru! Nimeni din guvernul Boc nu putea să-i facă președintelui ce i-a făcut ea! Iar cum președintele ne reprezintă pe toți, ea ne-a făcut pe toți!

Spre disperarea multora, ultima victimă a admirațiilor doamnei Popa se arătă decuseară în prezența domnului prim ministru Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta, fără a se putea apăra de elanul admirativ, a fost făcut model al generației tinere, portret robot al viitorului primar, întrupare perfectă a viitorului șef CJ al Iașilor sau, asemeni unei lovituri de grație, bun de prezidențiale.

Nimeni și nimic nu o poate opri pe doamna Mihaela din găsirea de modele, premianți și frumoase caractere. Într-un fel, e de înțeles! După ce ai stat atâta amar de vreme în cea mai slabă filială a PDL-ului și ai cătat fior divin în de-alde Oprea, Movilă, Cârlan și alții, când găsești pe unul care pare inteligent și când vorbește sau a fost de-a lungul timpului amabil cu tine și te-a băgat în seamă, simți nevoia să-l lauzi și să te prosternezi ca la o icoană.

Înainte de a încheia, am avea totuși un sfat pentru doamna senatoare degrabă vărsătoare de admirație din sufletu-i ce se zbate în căutarea unui model pentru țară și popor:

-Când mai cotrobăiți în căutarea vreunui model de corectitudine și bun simț, încercați și pe la oamenii simpli care își văd de treaba lor și plătesc taxe pentru ca Dvs. și colegii din parlament să vă ,,repoziționați doctrinar” cu tot cu salariu, la fiecare patru ani!

Nu mai dați raită tomberonului politicii, că pe acolo nu-i rost decât de miros greu și s-ar putea să vă rămână competențele uscate între rizurile de pe talpa cizmei!

 

 

 

 

Comments are closed.