Regele prostănacilor își adună curtea

Vineri seara la Romexpo, în locul unde oamenii cu capul pe umeri se țin de expoziții de piese de tractoare sau drujbe, oamenii care folosesc capul doar ca agățătoare pentru batic sau căciulă de miel s-au strâns ca să-și celebreze preotul. Căci ce le poate fi altceva Mircea Geoană unor săraci cu duhul care se înghesuie la căscat gura ca la Maglavit la această glumă bipedă a politichiei românești.

În prezența a câtorva sute de participanți…!, Mircea Geoană și-a lansat partidul cu aromă de ONG numit România Noastră. Adică a lui, a lui Ovidiu Lipan Țăndărică, a lui Andreea Marin și bineînțeles a soacrei lui din dotare, celebra Margareta Costea, deținătoarea secretului dispariției a peste un milion de euro din casieria PSD-ului pe când Mirciulică se pregătea de președinție în spa-ul lui Vântu.

Privind la Geoană cum perora despre dezgustul și disprețul cetățenilor la adresa politicienilor, o mierlă egipteană rătăcită prin Romexpo în căutarea primăverii, mi-a mărturisit că în spatele lui Mirciulică se bălăbănea o funie cu un laț în capăt iar România- Casa lor, aducea mai mult cu o casă a Spânzuratului.

În frumoasa tradiție a comunicărilor politice din toaleta proprie, marca Geoană, și de această dată mesajul lui Mirciulică a fost criptic, transmis parcă într-un registru accesibil numai unor inițiați deprinși cu o logică absconsă și posesori de clarviziune prin ceață:

,,Nu am pornit eu această mișcare 100%, ea nu trăiește prin mine și va trăi dincolo de mine, este expresia faptului că oamenii au înțeles că nu mai merge așa. 80% dintre români se uită la politică și nu înțeleg nimic din acest dans al umbrelor din politica româneasca. Sunt dezgustați, scârbiți, dar dezamăgirea lipsită de acțiune, de revolta constructivă, nu conduce decât la pasivitate. Dezamăgirea românilor trebuie transformată într-un element catalizator, ferment pentru altceva. <<Casa România>> este un loc simbolic de întalnire al nostru.”

După cum se vede, mesajul este clar ca lumina nopții! Astfel, fostul președinte a României preț de-o beție așezată în noapte, își continuă drumul neabătut vizând comandamentul său de la care nu se abate nici mort, acela de a se face de râs la modul profesionist și de a tinde asimptotic către ridicolul absolut.

Singura întrebare pe care și-o poate pune o făptură cu judecată, cum este și mierla-martor la această grozăvie, este cum de-l mai suportă Mihaela Dragostea Lui? Că de doamna soacră nu ne facem griji, ori de câte ori Mirciulică a picat în cap, ea s-a umplut de bani! Și asta cu o regularitate demnă parcă de o strategie. Prost să fii… că banii vin la tine!

 

 

Comments are closed.