Un Partid în putrefacție

Unde sunt pedeleii de altădată? La această întrebare ar trebui să răspundă intelectualii cu principii de dreapta cauciucate, gen Traian Radu Ungureanu sau Sever Voinescu, explicatorii de serviciu ai mârlăniilor politice pedeliste.

Unde este aroganța lui Boc sau Berceanu? Unde sunt cozile de la birourile din filiale, unde toți oamenii de afaceri veneau să pupe inelul? Unde este Roberta, cea cu fundul cât Loganul, care întârzia ședințele Camerei pe motiv de coafor? Sau cohorta de pupători de labă care o înconjurau pe madam Udrea când își făceau intrarea țopăind pe la vreo paranghelie bugetară?

Ia zi, nea Blaga, ce ficior ai fost tu altădată? Cam pe atunci, pe când veneau disciplinate valizele de la Borș, iar nea Băse nu-ți băgase încă pușca-n cur și colegii-n ham la cureaua lată!

Tristă soartă trăiesc bătrânii colegii ai câinelui Vasile din Modrogan! Rândurile se subțiază văzând cu ochii, trădătorii se încolonează și iau numere de ordin de la USL iar peste membrii vechi ai partidului depresia și sentimentul de dezastru s-a așternut ca o plapumă grea, sufocantă, ce nu te lasă să respiri.

Singurii care mai deschid gura în pedeleu au rămas doar cei slabi de minte și veseli din totdeauna sau personaje cărora simțul ridicolului li s-a tocit până la o completă dispariție.

Zilele trecute văzându-o pe mica slugă caraghioasă ce conduce partidul democrat cum povestea că o să ia 40% la alegerile generale și cum o să fie ei chemați la guvernare în toamnă, de El Lider Maximo, am avut un ,,deja vu” și mi-am adus aminte de conferința de presă ținută în Bagdad de celebrul imbecil ce avea rol de purtător de cuvânt al regimului Saddam Hussein. Acesta, povestea cum va fi distrus dușmanul american ce se zârcolea actualmente în chinuri, învins și demoralizat pe toate fronturile din jurul capitalei, în timp ce în spatele lui, la nici treizeci de pași, începuseră să parcheze tancurile americane.

Conferința de presă s-a finalizat brusc când un tanchist i-a luat la șuturi în cur pe purtătorii de caftane ce dădeau interviuri presei mondiale. Eheei, dragii moșului, cam asta e soarta ce-a fost hărăzită purtătorului de cuvânt al jupânului Băsescu, manikinul Boc. Chiar nu mai are nici o importanță cine va candida din partea USL-ului, pentru că Boc va pierde en fanfare, plătind oalele sparte ale lui Băsescu.

Iar dacă în țară PDL-ul e în putrefacție, la Iași ar trebui să angajăm un arheolog ca să dezgroape din praful în care ne-a umplut hărnicia lui Nichita vreun os de pedelist provenind din vremuri demult apuse. Și dacă la dinozauri motivul dispariției încă se mai discută, la pedeleul din Iași cauza este clară ca lumina nopții!

După un lider gen looser de colecție, cum a fost Cârlan, a urmat un altul de același calibrul cum a fost domnul Oprea, cu diferența că în acest caz a mai existat un plus de aroganță prețioasă garnisită cu damf de prostie, iar în final, the last but not the least, președinte a mai fost și doamna Popa, actual lider liberal cu merite de trădător și blog răzuit.

Fiind contemporani cu acestă agonie a unui partid care s-a construit pe carisma certă a unui lider politic și pe factorul combinat al politichiei țesute cu securiști, curve, hoți și pupincuriști, nu e greu să facem o proiecție în viitor a actualei coaliții câștigătoare.

Coaliție în care, pe lângă oameni de o certă capacitate politică și dorință de proiecte, există și o grămadă de semidocți cu aromă penală care fac acuma coadă prin Podul Roș. Și spun de Podul Roș pentru că pe Ștefan cel Mare nu mai sunt locuri decât în genunchi!

Să sperăm că suferințele bătrânilor cu pensiile tăiate și ale sărmanilor bugetari sau întreprinzători care, pentru prima dată în istorie, au fost la fel de loviți de criza financiară nu au fost în zadar!

Dar…, parcă nu aș ține pariul ăsta cu bani munciți!

 

Comments are closed.