La Iași alegerile s-au terminat înainte de a începe!

Ieri, INFOmass, o agenție de studii de piață și sondaje de opinie publică foarte serioasă și mai ales independentă, a publicat în paginadeiasi.ro rezultatele sondajului privitor la intenția ieșenilor de vot pentru alegerile din 10 Iunie. Pe scurt iată rezultatele:

Intenție de vot pentru primăria Iașului

– Gheorghe Nichita – 59,5%

– Tudor Ciuhodaru – 21,8%

– Daniel Oajdea – 12,5%

– Nicușor Păduraru – 4,9%

– restul candidaților – 1,3%

Intenție de vot pentru Președinția Consiliului Județean Iași

              • Cristian Adomniței – 64,4%
              • Petru Movilă – 12,3%
              • Constantin Simirad – 9,8%
              • restul candidaților – 13,4%

Acest sondaj cu o eroare de maximum 3,6% și cu o probabilitate de 95% realizat cu zece zile înainte de alegeri ne arată faptul că în Iași alegerile s-au încheiat înainte de a începe. Dacă pentru rezultatul de la Consiliul Județean ne bucurăm din toată inima, pentru cel de la Primărie trebuie să mărturisim că nu prea!

Cristian Adomniței este un politician tânăr, plin de energie și care a demonstrat atunci când a fost într-o funcție publică că poate avea rezultate excelente! Cu sprijinul local al partidului din care face parte și cu, sperăm deși nu prea, al Guvernului, Iașul ar putea să iasă din amorțeala ultimilor 15 ani și să recupereze distanța ce îl desparte de județele din zona de vest a țării.

În ceea ce-l privește pe Gheorghe Nichita știm la ce să ne așteptăm, că doar avem o experiență de aproape zece ani cu el în funcție: bani publici băgați în fotbal, lucrări de infrastructură ce se derulează pe 6-8 ani, schimbări de borduri la 2-3 ani și proiecte de dezvoltare… în mandatul viitor. Asta vrem… asta o să avem!

 

P.S. La o emisiune electorală în care actualul primar a fost ,,tămâiat” de un coleg de-al meu liberal într-o manieră cum rar mi-a fost dat să văd sau să aud, un concept nou și interesant mi-a ajuns la ureche și anume ,, liberal de extremă dreaptă”!

Adică în PNL, există un curent de extremă dreaptă care se opune conceptual asocierii în USL cu socialiștii din PSD. Adică e rău!

Uzând de-o logică relativ simplă, putem merge în studiul acestei afirmații și am putea susține că dacă în PNL există o extremă dreapta care se opune socialiștilor, cu siguranță că există și un curent de extremă stângă care prin comparație, se regalează și se simte confortabil în asocierea cu socialiștii!

În definitiv, problema nu este dacă te simți bine sau nu, de mână cu pesedistul, ci cum se împacă ideea ca într-un partid de dreapta cum este PNL-ul să poată exista un curent de extremă stânga care să considere că cei cu vederi de dreapta aduc un prejudiciu partidului!

Comments are closed.