Astăzi, lui Adrian Năstase i s-au numărat ouăle!

Astăzi, lui Adrian Năstase i s-au numărat ouăle!

Și se pare că i-au ieșit lipsă câteva, din moment ce a fost condamnat la pușcărie. Nu mult, dar suficient. Doi ani iau în general găinarii pentru un furt de roți de mașină sau pentru un purcel ,,speriat” din gospodăria unei băbuțe. Și dacă ar fi să-l judecăm astfel pe ,,Năstase Patru Case” cred că am face o greșeală!

Pentru cel care acum zece ani își stabilea strategii macroeconomice de acaparare a piețelor ,,confiscând” distribuția medicamentelor, a industriei avicole, ș.a.m.d. prin tot felul de intermediari dubioși, a face pușcărie pentru ,,Trofeul Calității” este aidoma lui Al Capone care a fost condamnat pentru evaziune fiscală după ce umpluse un cimitir din Chicago cu victimele crimelor sale.

Astăzi, văd cu stupoare cum toată pleiada de oameni politici care prind un microfon în mână pe la vreo televiziune își exprimă regretul pentru marea ,,nedreptate” care i se întâmplă cinstitului nepot al mătușii Tamara. Din păcate, lucru straniu dealtfel și greu explicabil, Arogantul este căinat chiar și de politicieni care au avut o viață grea pe vremea dictaturii cu mănuși de catifea la care era supusă România în timpul guvernării lui Bombonel. Dar, pesemne că politicienii noștri sunt niște suflete iertătoare și mila creștinească le este un vrednic far călăuzitor.

Și totuși, eu cred că, spre deosebire de mulțimea de bocitoare care-l plâng, domnul Năstase va merge în pușcărie cu sufletul liniștit! Se va simți intrând pe porțile de la Jilava ca un vrednic mucenic din vremuri de prigoană, care prin sacrificiul său personal le va deschide drum adepților săi către tărâmuri demult visate. Sacrificiul său, cu siguranță, se va dovedi a nu fi fost zadarnic!

Căci ce lasă domnul Năstase în urma sa, în spatele porților de metal care se vor închide bufnind la pușcăria de la marginea Bucureștilor? Pe Victor Ponta prim ministru, partidul său la guvernare, Miki Șpagă achitat și pe Ion Iliescu pregătit să-și asume un nou succes electoral în toamna aceasta! Păi, nu-i puțin! Alții s-au sacrificat pentru mult mai puțin!

Și uite așa, din seara aceasta, Adrian a început să afle cât de mic poate să fie! Și spre ghinionul său, la opt ani după ce ne-a invitat să-i numărăm ouăle, în nopțile următoare s-ar putea să aibă norocul ca cineva să i le și pipăie! 

P.S.

Telenovela arestării domnului Năstase capătă accente de un prost gust ireal și niște particularități melodramatice demne de o producție gen Capatos sau Dan Diaconescu.

Dacă nu i-ar fi tremurat mâna în așteptarea polițistului care să-l împiedice să-și provoace un groaznic suicid și ar fi trecut în lumea de dincolo cu bărbăția unui Pierre Beregovoy, aș mai fi putut avea un dram de respect pentru fostul om politic. Dar așa, izmenindu-se la modul: Săriți că mă omor!, efectul întregii întâmplări este unul de bâlci.

Iulia Timoșenko a luat șapte ani și se pregătește de un alt proces fiind bărbată și având puterea să se confrunte cu propriul destin, lucru pentru care marele vânător din Zambaccian se pare că nu are suficiente ouă.

Acum, după toate caracterizările care i s-au făcut de-a lungul carierei, despre Adrian Năstase se mai poate afirma și faptul că este un laș lipsit de responsabilitate pentru faptele sale. În definitiv, după opt luni ar fi fost afară și după cum se poate vedea pe televiziunile noastre zi de zi, curvele și pușcăriași au un P.R. foarte pozitiv, mai ales dacă acesta este executat de niște profesioniști cum sunt cei de la Antena 3. Ar fi ieșit vedetă și s-ar fi transformat într-un analist politic respectabil din punct de vedere al canoanelor postului respectiv.

Dar așa, o să rămână în istorie ca un laș căruia nu i-a tremurat mâna să ucidă cu sutele mistreții lui Țiriac, dar care s-a scăpat în izmene când a fost cazul să fie bărbat!

Comments are closed.