Un blitzkrieg de Dâmbovița

Nu cred că este o mare diferență între uluirea întipărită pe fețele pedeliștilor care astăzi dădeau în bâlbâială pe la televizoare și cea a ofițerilor francezi, care în Iunie 1940 vedeau ieșind din codrii din Ardeni, considerați impracticabili pentru logistica unei armate moderne, o imensă armată de blindate germane, care a spulberat liniile defensive franceze devenite absolut inutile în fața iureșului blindat al inamicului.

Dar dacă atunci cauza prăbușirii franceze a fost încremenirea arogantă a conducătorilor francezi în niște fetișuri militare demodate, combinată cu o strategie militară modernă, impecabil executată de niște comandanți ca Rommel și von Mannstein, blitzkriegul încununat de succes de astăzi din Parlamentul României are totuși alte cauze. Prima dintre ele, aceasta fiind și detonatorul actualei situații politice, este modelul președintelui jucător cu apucături de mascul Alfa.

Înconjurat de slugi, pupincuriști solemni, cățele de harem cu ambiții politice și tot felul de alte categorii de profitori umili, Președintele – Factotum a făcut și a desfăcut, a dat drumul la câini, a indus teme de fum și a asmuțit categorii sociale una împotriva celeilalte. Tăind din greu de la amărășteni și cadorisind galant pupeze d’alde Udrea sau Anastase cu tot felul biznisuri mustind de bani, Liderul de Haită a tratat dintotdeauna împotrivirile cu aroganță, mișto-uri sau mitocănii de autobază.

Iată însă că încasatorii de ieri și umiliții din ultimele două mandate și-au învățat bine lecția și utilizând pas cu pas metodele brevetate de El Lider Maximo au reușit ca într-un asalt fulgerător să colecționeze capetele președințiilor de Senat, Camera Deputaților, Avocatul Poporului, a președinților Televiziunii și al Radioului. Pentru o singură zi de muncă, nu-i rău deloc!

USL-ul astăzi a lucrat aidoma lui Băsescu în anii lui de glorie din 2004-2008. A lovit necruțător și prin surprindere, a folosit iscusit potențialul grupului de trădători aflați la dispoziție, a negociat neutralitatea UDMR-ului și a UNPR-ului, a forțat Constituția și a înspăimântat țintele urmărite a fi date pe brazdă cum ar fi Parchetul, Curtea Constituțională sau DNA-ul.

Și o veste tristă pentru domnul Băsescu! E foarte greu de explicat cum s-a reușit desantul de astăzi fără sprijinul discret al serviciilor secrete ce par a-și ,, reevalua”, după o formula dragă domnului președinte, favoriții politici pentru următorii patru ani.

Din păcate, în spatele defilării victorioase a domnului Antonescu se întrevede zâmbetul Varanului securist și a fomiștilor din PSD cărora li s-au lungit fețele de-un cot în așteptarea prăzii. Deși liderul liberalilor este astăzi victorios și pe cai mari, vecinătatea cu PSD-ul și PC-ul aduce un damf greu de șosete de plastic încinse în mirosul de trandafiri al orgasmului politic victorios. Totuși, nu trebuie uitat că electoratul român, deși a fost întotdeauna considerat imbecil, a votat mereu într-un mod destul de înțelept. Iar atunci, schimbarea a 6-7 miniștri într-o lună și jumătate, abundența de plagiate și gafe, precum și lipsa totală de preocupare pentru măsuri economice și măsuri de redresare a economiei, ar putea să-i coste chiar și pe liberali.

Și chiar dacă unii vor susține, precum CTP-ul, că memoria electoratului nu este mai brează decât a unui crap în acvariu, tocmai expunerea de care se bucură prim-ministrul de astăzi va face ca peste ani, zglobiul domn Ponta să rămână în istorie ca o încarnare a plagiatului și a hoției de idei, la fel cum domnul Năstase va rămâne cu o aură de corupt lipsit de coaie când e vorba să îndrepte arma către el și nu către o altă vietate.

 

 

 

 

Comments are closed.