Cinstitul cu copilul în brațe, față în față cu Reacțiunea

De pe vremea lui Elena Lupescu care ciugulea din priapismul regelui Lumină Carol și a coanei Lenuța care se ținea de savantlâcuri pe lângă roșiile și telemeaua consumate de Geniul Carpaților, cetățenii acestei țării au probleme în a înțelege diferența conceptuală dintre cuvintele cinstită și cistită.

Chiar și rostit de 150 de ori în jumătate de oră cuvântul ,,cinstit”, cu care s-a gratulat personal Zeus al lu’ Lenuța Udrea, fluturat pe lângă opusul de ,,necinstit” cu care și-a împodobit dușmanii, este mai degrabă pentru bizonul mioritic o poreclă haioasă. Cum altfel ar putea să fie înțeles de către electorul încurajat la furtișaguri de către guvernarea Vuitton, cea din care au descins în memoria comună chipuri radiind de bunăstare cum ar fi cele ale lui Cocoș, Popoviciu, Videanu, Apostu sau Blejnar.

Astăzi, cel care mai ieri lovea în creștet presa cu barosul popririlor de cont, ține copii în brațe, e drept că abținându-se din greu să nu-i pocnească, face zâmbre la ziariste și le plimbă prin sediul de campanie fără să le invite să se urce pe masă ca să le învețe imobilizarea marinărească în condiții de tangaj. Ne putem aștepta ca mâine, președintele suspendat să boteze copilul unor amărâți de prin Gâștești, poimâine va înfia niște maidanezi de prin Colentina iar în prag de alegeri va încinge o horă cu țiganii din Păcureții Iașilor ca să ne arate că el iubește minoritățile încuscrite cu propria-i familie.

Toate aceste sacrificii, căci cum altfel le putem spune, sunt făcute doar pentru binele nostru și al Justiției care le orânduiește pe toate cu înțelepciune solomonească. Căci numai un înțelept ca Solomon ar putea să decidă care dintre plagiaturile lui Ponta sau ale lui Codruța Koveși ar fi mai grave. Iată cum conceptul de cinste face carieră în România lui Băsescu în funcție de libertatea de a arunca pe piață, evident prin ,,sursele din presă”, a transcrierii unor convorbiri telefonice făcute fără mandat adversarilor politici.

Luat de valul referendumului, cinstitul Băsescu ne-a făcut azi o declarație la care cu siguranță domnul Oprea, mareșalul izmenelor marțiale, a sughițat din greu: ,,-Ultimul lucru pe care l-aș face, ar fi compromisul!”Compromisul poate nu l-ar face, dar reevaluarea… de’, de asta mai putem vorbi!

Și uite așa, din aproape în aproape, în campania electorală ce-i priiește lui conu’ Traian cum îi priește șalăului apa stătută din Dunăre, cinstitul Băsescu îmbracă cu mișcări iuți, de șuț, mantia albă și feciorelnică a martiriului. Astfel că, în România cuprinsă de zăpușeala bătăliei pentru ciolan, prin nebăgare de seamă și iuțeală de mână, se face îmbulzeală la intrarea în altarul ce adăpostește galeria de eroi ai neamului jertfiți în groaznica lupta a Binelui cu Reacțiunea!

Dar, nu trebuie să ne facem griji că odată ajuns acolo martirul o să rămână în strană printre icoanele ce luminează cararea morală a nației pentru totdeauna! Cam în trei săptămâni o să I se facă o sete și un dor de coțăială de n-o să rămână piatră peste piatră dacă nu I se aduce în regim de urgență, pachetul promo aflat în dotarea președinției: ansamblul de blondă echilibrată cu sacoșe de Jack Daniel și înconjurată de slugi mici și devotate!

 

 

Comments are closed.