Pierdut partid de dreapta! Găsitorului recompensă...

De când căruța liberală a cotit la stânga sub loviturile de bici ale unui narcisist subjugat de mirajul tronului de la Cotroceni, pe eșichierul politic românesc locul partidelor de dreapta a rămas gol precum o gară părăsită. Pe peronul pe care vântul mai spulberă din când în când fluturași și afișe din campaniile de altădată ale celor ce au plecat și care aveau ca siglă săgeata și se mândreau cu deviza ,,Prin noi înșine”, astăzi, ipochimeni emasculați dedulciți la banul public fac pe acarii, păziți din scurt de un supranaș transferat din gara Basarabi.

Regi fără de țară și clovni bugetari, trupa de maimuțoi fără suport electoral, dar cu pedigri de dobermani de talkshaw ce aportează la un fluierat și răspund la numele de Neamțu, Papahagi și Pavelescu, s-au oploșit la stâna fără de mioare în care a fost numit prin decret baci prim, tânăra speranță a dreptei, reformatorul dirijat prin telecomandă, cunoscut sub acronimul M.R.U.

Predați cu dosar și deconturi ,,buldogului”, fostul suspendat s-a gândit să întărească tabăra de centurioni prezidențiali, conduși de portdrapelul reformei din justiție, seducătoarea Macovei, și să aducă forțe noi în corul de babuini urlători unde tropăie T.R.U., junele Boureanu, finul Preda și prețiosul Sever Voinescu, interpreții cunoscutului șlagăr din iulie ,, Sări Europo’ că ne omoară puciștii…”.

Deși popor numeros de politicieni a dat buzna pe peronul părăsit și fac ca trenul în gară, poate, poate s-or urca fraierii în căruțele lor deșelate, vopsite în culorile căcănii ale personalului de Cotroceni, cetățenii cu convingeri liberale au rămas de izbeliște și beau ,,tiutiun” în așteptarea vremurilor când trenul galben, fără vreun cal ca Voiculescu, va trage în gară .

Din păcate pentru ei, fanii liberali ieșiți din spuma de mare a doctrinei stoarse din exersarea ocupațiunilor liberale mai au de așteptat. Și asta pentru că atâta timp cât dintr-un partid ce se revendică de la Brătianu, dacă stai și-i scuturi bine pe primii cincizeci de liberali din vârful copacului dai numai de contabili cu mânecuțe, sinecuriști de vocație, profesori scăpătați și oameni de afaceri cu statul. De parcă în urma ,,reformei statului” făcute de sluga Boc și stăpânul său, cea care a masacrat clasa de mijloc a țării ce abia începuse să înmugurească, liberalii s-au gândit să renunțe în a mai reprezenta pe antreprenori și s-au hotărât să se reorienteze pe bugetari, la bătaie cu PSD-ul.

Și uite așa, actualii lideri liberali, în loc să șurubărească la mecanismele care au făcut din PNL un partid de elite, stau picați în admirația PSD-ului și visează la legiuni de șoșonari care să bată țara, ducând vestea măririi cuantumului la ajutoarele sociale.

Viața ne-a învățat însă că cea mai bună metodă de trecere a timpului fără a te aliena este să-i acorzi speranței până și ultima șansă și să visezi la viitor ancorându-te în trecut chiar dacă prezentul nu miroase a bine. Așa că, în speranța să nu ne trăim viața așteptând ca proștii pe un peron un tren care nu mai vine, nu ne rămâne decât să postăm un anunț pe panoul pe care altădată se lăfăia cu litere de-o șchioapă mersul trenurilor:

Pierdut partid de dreapta! Găsitorului recompensă vreo 15-20% din voturile electoratului. Nu-s multe, da’ îs bune să numești un prim-ministru liberal, dacă îți joci bine cartea și nu îți faci dușmani de aiurea visând la cai verzi pe pereți, înhăitat cu tot felul de neamuri proaste!

 

 

Comments are closed.