PNL-ul se specializează în ascuțit creioane!

Astă vară, când spuneam că postul de viceprimar obținut de partidul național liberal la Iași folosește partidului ca o frecție la un picior de lemn, băgătorii de seamă oploșiți pe culoarele sediului din Podul Roș mă trăgeau cu țâfnă la răspundere. În condițiile în care puterile acestui viceprimar sunt aproape nule, nu vedeam care este victoria că există un liberal în Palatul Roznovanu care poate face poze de aproape la crizele de fudulie ale cuplului comic Nichita-Chirica?

Iată că acest fenomen de aflare în treabă de la Iași s-a multiplicat și la București în urma negocierilor pentru actualul Guvern. În ,,lumina” acestei realizări locale, s-a reușit ca și la nivel central PNL-ul să primească în urma iscusitelor negocieri ale liderului său suprem un minister al Transporturilor fără autostrăzi, un minister al Industriilor fără energie, un minister al Finanțelor fără bugete și un minister de Interne fără prefecți și servicii speciale…

Și uite așa, de Crăciunul lui 2013, în urma celei mai mari reușite electorale din ultimii 58 de ani ai Partidului Național Liberal, făcută cei drept cadou de către regimul de maximă nesimțire Băsescu, liberalii au primit cadou de la aliații lor, mai exact Antonescu de la Ponta, undițe fără cârlige și mașinuțe electrice fără baterii!

Măcar, de acum încolo, va fi ușor să recunoști un liberal aflat în exercițiul puterii la București. Vor fi ușor de identificat în persoana celor ce pescuiesc cu mămăliga legată de fir, a celor ce împing mașinuțe claxonând din buze și aduși de șale pe covoarele holurilor din ministere precum și în persoana celor ce vor sta în audiență la miniștri pesediști în speranța că aceștia le vor pune la dispoziție mijloacele necesare pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu. Și dacă pesedeii nu vor sau îi pun la adăstat până li se lungesc urechile, asta e … Ghinion de neșansă!

PNL-ului i-a mai rămas acum să dea după schimbarea Constituției un președinte care să acorde decorații și să încălzească cafeaua pentru un Ponta obosit care se întoarce de la negocierile purtate la Bruxelles. Apoi, umblând cu papuceii din blăniță în mână după cârlanul ce a intrat nedescălțat pe covoarele de la Cotroceni, lui Crin îi va reveni ingrata și obositoare sarcină să-i atragă atenția lui Victoraș că face cam multă mizerie prin țară. Iar dacă premierul se va supăra și la plecare își va trânti în ciudă mucii social democrați pe carpeta de pe hol iar președintele jignit și cu lacrimi în ochi se va retrage în dormitor, nu-i nimic! Noroc că mai există și liberalii adevărați care să facă curățenie în urma lor, măcar atâta rost să mai aibă și ei.

Până atunci însă, aceștia se vor consola învățând de la noua vedetă a liberalismului, ne referim aici la Gigi Becali lăsat lor moștenire de domnia sa Crin, cum se execută salutul în genunchi pe coji de semințe la Palatul din Aleea Alexandru și care sunt scandările obligatorii pentru liberali înainte de a purcede să-i măcelărească pe adversarii lui Steaua din etapa viitoare, înarmați cu cruci din lemn de fag importate de pe Athos!

 

Comments are closed.