Crinul, floarea la umbra căreia cresc gunoaiele

Mihaela Popa, Sorina Plăcintă, Gigi Becali, Sorin Frunzăverde, Mihai Stânișoară și alți neica nimeni sunt contribuția liderului PNL Crin Antonescu la portofoliul de H.R. al partidului condus de el, partid care pare din ce în ce mai mult o copie nereușită a unui PSD care, în comparație cu sosia sa așa zisă de dreapta, ajunge să se distingă prin competență și calibru politic. Cea ce pare de neimaginat pentru orice om de bun simț este că Dictacrinul s-a gândit că e chiar cool pentru el și pentru partid să apară în conferințe de presă pentru a sulemeni aceste gunoaie traseiste ce urmăresc banul cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună.

Dacă tot am ajuns să facem comparații între PNL și PSD trebuie să constatăm cu tristețe că măcar din punct de vedere al recunoștinței față de proprii săi activiști și susținători, cei care au ținut steagul sus în perioada de opoziție, PSD-ul a avut o atitudine mult mai morală și mai de bun simț. Adicătelea … i-a rezolvat pe toți!

Spre deosebire de PSD, la PNL în general și mai ales la PNL Iași în special este absolut uimitor cum marea majoritate a oamenilor care s-au dedicat activității politice liberale în ultimii patru ani sunt lăsați suspendați în aer în timp ce PSD-ul și-a rezolvat până și pe ultimii șoșonari care făceau agitație pesedistă în Dagâța sau Comarna prin numiri în diverse funcții administrative. Este absolut uimitor cum nimeni din anturajul liderilor Vosganian sau Adomniței nu fac umbră nici unui post cât de cât important în aplicarea unei viziuni politice în dezvoltarea județului, ca să nu mai vorbim de cea națională. Cu excepția copiilor de suflet ai domnului Relu, aleși după sprânceană în funcție de fractura IQ-ului și loialitatea de maidanez fomist demonstrată prin faptă și risc penal, nimeni din corpul de activiști ai liberalilor nu s-a pricopsit cu nimic în urma alegerilor din această iarnă.

Este de-a dreptul fascinant să urmărești cum niște oameni politici care își văd în mod evident viitorul tot în politică, sunt atât de mulțumiți de propriul statut actual al ego-ului încât nu le pasă că susținătorii lor credincioși sunt tratați cu indiferență iar cetățenii care i-au votat în speranța de mai bine sunt lăsați la cheremul unui Ponta pentru care județul Iași reprezintă cam ceea ce înseamnă pentru un politician ieșean nevoile cetățenilor din județul Gorj.

Iar dacă la baza lui, PNL-ul își lasă activiști în plata Domnului pe motiv de majoritate suficientă momentană, ceea ce denotă o viziune de bețiv ce își borăște proprii pantofi, la vârf peștele se împute voios! Mîine, poimâine, numărul de vicepreședinți liberali va fi mai mare decât numărul parlamentarilor aleși în guvernarea Tăriceanu iar dacă se va merge în ritmul acesta, la un sondaj inopinat s-ar putea să ne trezim că fostele slugi ale lui Băsescu să fie în majoritate în partidul foștilor Brătieni. Cât despre vreo viziune liberală sau o măsură de dreapta posibilă sub ocârmuirea actualului cabine credem că e cazul să ne luăm la revedere, atâta timp cât cel mai liberal dintre liberalii din actuala conducere are o asemenea viziune asupra IMM-urilor.

Dar ce contează toate acestea, atâta vreme cât PNL-ul are, cică, cele mai mari efective parlamentare din istoria sa! Se pare că actualului urmaș al Brătienilor!!! îi e mai comod cu o turmă de 120 de oi decât cu o herghelie de 30 de armăsari! Fiecare turmă cu masculul său Alfa!

 

 

 

 

Comments are closed.