Pase în doi cu schimb de locuri

Există în handbal un exerciţiu care se practică la antrenamente pentru dezvoltarea contraatacului sau a fazei a II-a ( atac purtat în mare viteză pe centru terenului) numit pase în doi cu schimb de locuri. Acestă manevră tehnică este efectuată de jucători care posedă un mare grad de complementaritate şi este practicat pentru sporirea şanselor de finalizare printr-o morişcă de pase în care cei doi jucători îşi schimbă în permanenţă locurile. Privind cu ochii mei de fost handbalist, cam la acest procedeu mă duce gândul când văd stupida gâlceavă declanşată de scăderile de taxe din propunerea noului Cod Fiscal!
Pentru un om de afaceri confuzia este totală! Un partid social-democrat ce proclamă o doctrină socialist-populistă, condus la centru de o gaşcă de afacerişti venali care au o vădită experienţă în afaceri mai degrabă sordide cu banul public, se confruntă cu un partid proclamat liberal, din a cărui conducere nu fac parte decât bugetari sau oameni lipsiţi de orice experienţă antreprenorială( menţionaţi dacă puteţi un singur om de afaceri între primii 50 de liberali ai României?), care combat un nou Cod Fiscal de pe poziţiile social democrate ale anului 2004!
Ascultând discursurile politicienilor din cele două partide orice om sănătos la cap ce posedă un minim de experienţă antreprenorială poate cădea într-o amarnică confuzie… Dacă PSD-ul propune un set de măsuri de sorginte liberală de o îndrăzneală pe care, sincer, nu aş fi putut să o sper că ar fi apărut în viitorul program de guvernare liberală, de ce liberalii se căznesc să fie atât de imbecili?
Lăsaţi-i fraţilor pe pesedei să-şi asume aceste măsuri şi să-şi culeagă castanele de la electoratul său şi profitaţi de efectele acestor măsuri atunci când veţi veni la guvernare! Sau nu mai puteţi recunoaşte vreo măsură liberală dacă aceasta vă este propusă de altcineva din afară?! Mai mare pomană nu cred să fi visat vreodată un om de afaceri liberal care se preocupă de politică la nivel înalt… Dar chiar, că veni vorba, care ar fi acela?