Ministerul Trădării Naționale

Astăzi, cu surle și trâmbițe, s-a anunțat în Ziarul Financiar că miliardarul italian Remo Ruffini va face o fabrică de haine în România prin care compania acestuia, Industries Spa, va creea 780 de locuri de muncă.
Ura! Ura! De trei ori Ura! Iată că România pășește cu pas mare și elastic pe drumul dezvoltării și a venit momentul să ne pregătim cu toții ciuberele în așteptarea fluviilor de lapte și miere ce se vor prăvăli peste scumpa noastră patrie.
Oare?
Ziarista care sparge prima pagină cu această veste triumfală continuă netulburată, și fără să sesizeze ridicolul, minunându-se de faptul că acest macaronar își asumă această grea întreprindere în ciuda faptului că, Ministerul de Finanțe va acorda un ajutor de stat în valoare de 17 milioane de lei!!! Deci, așezați-vă liniștiți și haideți să ne apucăm de recapitulare: Ministerul de Finanțe prin persoana unui funcționar cretin își face pomană și dă 17 milioane de lei ajutor de stat unei companii străine pentru a veni în România și a falimenta producătorii autohtoni. Piața de lohn din România a fost una dintre puținele care au suferit mai puțin de-a lungul ultimei crize așa că se pare că a venit momentul să o distrugem!
Ministerul de Finanțe, continuând îndelungata sa tradiție de trădare națională și îngenunchere a capitalului autohton, își fundamentează această donație prin prisma faptului că destinatarul își asumă ( aduceți-vă aminte de Nokia) că va creea 780 de locuri de muncă dar nu ne informează câți șomeri va genera această măsură.
Da, dar cei care își pierd locul de muncă vor putea fi angajați de investitorul străin vor susține leprele de la Finanțe. Am mai auzit justificări de genul acesta atunci când, tot prin pomeni de genul acesta, marile rețele de magazine poreclite ,,comerțul modern” au falimentat miile de magazine cu acționariat autohton. Toate aceste măsuri au fost luate cu justificarea atragerii investițiilor străine.
Știți cumva care este numitorul comun al acestor investitori? Dacă nu, am tristețea să comunic eu; salariul mediu în cadrul angajaților ce muncesc pentru externalizarea profiturilor din România este de sub 1000 de lei pe lună. Fără vreo deosebire dată de studii, pregătire, experiență, vechime sau productivitate. Este evident că profiturile nu rămân în țară și că nimic din ceea ce se produce nu va fi investit aici iar despre responsabilitatea corporațiilor și moralitatea lor nu putem povesti pentru că ne pufnește râsul.
Asta așa, ca să știți unde se duc banii noștri ai contribuabililor!
Stimată doamnă Gorghiu, că despre domnule Blaga preferăm să ne abținem, mai țineți minte ceva din istoria Partidului Național Liberal? Presupunem că ați citit-o cât de cât din moment ce sunteți în fruntea bucatelor Dreptei. Nu scria acolo că Brătienii au condus România sub sloganul ,,Prin noi înșine”? Și asta, nu pentru că se gândeau ca toate contractele aflate în derulare să le treacă prin buzunar la sfânta ,,zeciuală” ci pentru că un stat modern se clădește stimulând, protejând și încurajând capitalul național și nu hienele ce străbat lumea financiară în căutarea unor guverne proaste și corupte!
Încercați-o pe asta: Sprijinim capitalul românesc! Ce ziceți, ar merge?
Vă vând potul gratis doamnă, că vă văd în pană de promisiuni electorale cu care să intrați în campanie la anul!