Începutul unei noi ere, poate mai bune...

Nu mai este nici un secret pentru nimeni că lumea este supusă zilnic, minut cu minut, unei manipulări permanente care țâșnește prin toți pixeli cu care canalele media, inclusiv internetul, ne asaltează oră de oră și secundă de secundă. Partea amuzantă la acest lucru este că deși cu toții suntem de acord cu asta totuși, nimeni nu recunoaște că este manipulat! Dar, câteodată nu ar strica să astupăm urechile și să încercăm să judecăm lucrurile, mai simplu, așa ca după mintea noastră și uzitând de un bun simț ancestral care încă mai este prezent în fiecare dintre noi.

Mi-a fost foarte dubios încă de la anunțarea intenției lui Trump de a candida la președinția Statelor Unite cum a apărut brusc o frăție de nezdruncinat pornind de la televiziuni, ziare, site-uri media, comentatori, formatori de opinie ș.a.m.d. și în care nimeni din aceată strânsură, dar absolut nimeni, nu s-a dat de partea lui Trump! A fost vânat, urmărit, i-a fost viața scotocită până la lăpticul consumat de la mămică-sa și tot ce s-a descoperit a fost pus pe masă în pocnete de dopuri de șampanie și maximă audiență! Și s-au găsit, har Domnului, o grămadă de porcării!

Trump este un bufon, cam demagog( totuși să nu uităm că a devenit un politician și care dintre politicieni nu este așa?), un misogin sexist, cu bancuri rasiste la purtător dar câți dintre bogătași nu sunt așa? Nu trebuie uitat însă, că acest individ atacat furibund de presa stângistă din întreaga lume, este un self made man care a construit un imperiu care valorează multe miliarde de dolari pe o piață liberă și extrem de concurențială fără să utilizeze rețete est-europene sau rusești. Tenace precum un mistreț și luptător spurcat la gură, dotat cu o energie uluitoare, el a reușit să încarneze, mai mult prin filieră și încrâncenare decât prin personalitate, o speranță a americanului împotriva sitemului, a estabilismentului politic din America, perfect întruchipat în Hillary Clinton.

Absolventă de mari școli, din familie bună și bogată, fosta primă Doamnă a Americii mustește de aroganță, suficiență și a dat dovadă de prea multe ori de incompetență și minciună! Finanțările dubioase ale fundației sale ce curg de la aceiași șeici care sponsorizează și terorismul islamic, dosarul Benghazi precum și un sistem de trafic de influență care derapează chiar și de la criteriile morale minime ale lobbyștilor americani nu sunt motive pentru a o face mai populară pentru cetățeanul căruia i se cer sacrificii în lupta contra terorismului.

Cum se numește fractura de logică prin care publicul este bombardat din mii de guri de foc în care sunt prezentate micile porcării ale lui Trump, nici una penale dealtfel, drept sfârșitul democrației în timp ce prințesei aristocrației politice democrate toate problemele îi dispar sub un strat gros de tăcere dacă nu manipulare grosieră.

Până la urmă trebuie să admitem că Trump, cu toate limitele personalității sale, întruchipează, cel puțin în mintea majorității electorilor americani, candidatul antisistem și trebuie să îi credităm cu beneficiul experienței cotidiene a vieții de zi cu zi din America! Faptul că toată conducerea politică europeană se ține cu mâna de nas și îl acuză de atentat la valorile drepturilor europene nu face decât să confirme că acest personaj ivit de nu se știe de unde a făcut o breșă în casta politicienilor care, de altfel, se simt incestuos de bine împreună.

Spaima de necunoscut poate duce și la lucruri amuzante. Este savuros să îi auzi pe Hollande și Juppe Alain ( condamnat pentru corupție dar reapărut ca prin miracol în viața politică franceză) vorbind despre demagogie, apărarea valorilor europene și incertitudinea lor!!! cu privire la buna intenție a lui Trump precum și aerul glumețo-hazliu prin care iau la preț de matineu alegerea poporului american! Această febră aftoasă a politicienilor de profesie face ravagii la această oră în toată lumea. Cu toții au aerul că vor să îl supună pe acest intrus la diverse examene sau teste prin care Ei!!! să se convingă dacă acesta este capabil să ,,înțeleagă viziunile lor”. Politicienii care sunt de fapt componente ale puzzle-ului ce formează sistemul politic cu toate tarele și ticăloșiile lui!

Dacă privim prin această prismă s-ar putea să vedem o Americă măreață care prin ,,blue collar”-ii ei, gulerele albastre atât de miștocărite astăzi de cei cărora le pute votul american, a produs, pentru prima oară în istoria unei națiuni importante (islandezii nu se cadrează aici) o breșă antisistem!

Acum, mai rămâne de văzut dacă coafura rezistă!