Simona a pierdut înainte de a începe meciul

Toată lume bate monedă cu hateri Simonei! Simplul motiv că nu te bucuri de victoriile ei și nu dai cu cușma de asfalt la înfrângerile ei te face un neromân, un nepatriot și un hater abominabil. Ciudată optică…

Nu mă bucur de înfrângerile lui Halep dar nici nu mă întristează victoriile ei pentru că, aviz națiunii!, e un simplu joc! E un sport și nu o luptă, e o competiție pe bani și nu o ieșire din încercuire făcută cu sacrificiul vieții și, la urma urmei, tenisul e un sport în care primează frumusețea jocului și nu naționalitatea jucătorului!

De aia un Federer, un Năstase, un McEnroe și o Steffi Graf au fost iubiți de public iar un Borg sau un Ferrer, deși mari jucători, mai puțin! De ce să nu spunem lucrurilor pe nume: fetele joacă un tenis mai puțin spectaculos decât băieții dar, chiar și așa, Halep practică unul din cele mai anoste și mai plictisitoare stiluri de joc din întregul WTA.

Posesoarea unui joc de picioare fenomenal și a unei drepte liftate și un rever agresiv, tot cu lift, Simona a făcut furori și a surprins pe toată lumea cu jocul ei acum trei ani făcând o serie de victime celebre și urcând rapid în clasament.

Beneficiară însă a unei educații tipice de ,,merge și așa” ea s-a cam oprit când a ajuns sus. Să fii nr 2 mondial și să ai un serviciu jenant, un voleu rudimentar, o lipsă completă de slais și incapacitatea de a face un stop ca lumea era evident că va duce la niste repercursiuni. Semnele s-au arătat mai demult. Bătrânul geambaș de tenismeni, mustăciosul Țiriac a atras atenția că nu poți să stai în fruntea tenisului mondial cu 4(patru) ore de antrenament pe săptămână.

Antrenorii s-au vădit a fi niște proști iar cârcotași niște invidioși a fost declarația ei și a atoateștiutorului ei tată când s-au auzit voci care reclamau că jocul Simonei stagnează ba chiar a luat-o în marșarier! ,,Ce știți voi săracilor?” a părut să zică tatăl, managerul și expertul amintind de un celebru conațional de-al său apoi s-a apucat să facă o casă pentru familia lor cu 50 de camere și să caute un mire, machidon bineînțeles!, pentru campioană. Oleacă de mondenități și iaca, nu trebui mai mult!

Pentru cine a urmărit declarațiile ei la început de an a fost evident că tânăra noastră campioană a plecat spre Antipozi cu gândul la orice dar numai la tenis, nu! Cum să fii favorita nr.4 și să nu ai nici un obiectiv? Cum să dai un interviu înainte de competiție și să spui că te simți bine și în formă și speri să faci o impresie bună apoi peste nici trei ore să spui că ești accidentată de mult! Să repeți ,,gaia-mațu” la orice întrebare: ,,E fantastic că am împlinit trei ani de când sunt în primii cinci mondiali!” Da… și ce? Trecem la scrisul memoriilor, se pare, că de tenis ne-am cam săturat.

Dacă nu-i dă mintea de pe urmă și nu se apucă de antrenamente domnișoara Halep își va continua coborârea și la capătul ei va intra în istorie la rubrica: ,, Născut talent… murit speranță.”