S-a ajuns prea departe!

S-a ajuns prea departe, e momentul să punem mîna pe bâtă! Astăzi s-a dezincriminat furtul și abuzul în serviciu, mîine ce-o să mai urmeze? Crima, pedofilia, tîlhăria la drumul mare…?
Sunt sătul de poveștile conspiraționiste pe care tot felul de înțelepți de pe net ne-o propovăduiesc referitor la dosarele făcute de servicii, prigoana împotriva politicienilor ș.a.m.d. Și dacă ar fi adevărat, ce-i cu asta? Dacă poporul este tembel și nu merge la vot sau votează pentru o mărire de 100 lei la pensie de ce ar trebui să suportăm noi asta! Foarte bine dacă se conspiră pentru a se băga politicienii la bulău. Pentru că proporția de tîlhari între politicieni este oricum de zeci de ori mai mare decît cea din societatea românească.
Acum 27 de ani niște ticăloși au pus mîna pe putere și de atunci se chinuie să rămână la ciolan ei, neamurile lor, amantele și puradeii. Pentru că nu poți astăzi să-ți dorești să fi politician decât dacă ai pus ochii pe niște bani de la buget pe care vrei să-i ,,sperii”! Așa sunt construite astăzi în România partidele și, credeți-mă, nu am trăit pînă acuma degeaba. Ele sunt concepute pentru furt și pentru a da ocazia unor neica nimeni să se îmbogățească fără să muncească, să învețe sau să exercite orice fel de activitate utilă societății.
Pentru niște oameni cinstiți, pentru cei care încă mai țin la principiile morale ale unei societăți civilizate modificarea de ieri de la miezul nopții – s-au adunat ca niște tâlhari să dea o spargere în crucea nopții de frică să nu-i surprindă cineva! – lovitura este cumplită.
Țăranul coclit din Telorman cu amantă de 20 de ani merită să stea în pușcărie pentru coclelile lui dar pentru ce a făcut astăzi acestui popor, marțafoiul ar merita un pluton de execuție! Și nu spun vorbe mari! Legiferarea ticăloșiei este una din cele mai cumplite lucruri care se pot abate asupra unei societății ghidate de repere morale și creștinești.
Una din cele zece porunci spune: Să nu furi! Dar dacă o încalci, de ce ar fi nepotrivit să nu ucizi? Liota de penali din politică ar merita cu prisosință un copac gros și o frînghie zdravănă pentru că altfel de mâine va avea dreptate doar cel care are o bîtă mai mare!