Punctul de cotitură

Se pare că a venit clipa să vedem din ce aluat e făcut președintele Johannis. Nimeni nu a dorit-o dar, cu toate acestea, iată că ea a venit.

Johannis stătea bine mersi și avea alte planuri pentru anul acesta în care își făcuse socoteala să stea la umbră, în afara reflectoarelor, convins fiind că în mocirleala generală a politicii românești această atitudine îi este de folos și punctează constant pentru șansele unui al doilea mandat.

PSD-ul cu siguranță nu și l-a dorit din motive evidente dar, spre ghinionul lor, președintele Dragnea are o agendă profund personală care, chiar dacă uneori se suprapune cu cea a partidului, prioritățile sale sunt diferite. Faptul că s-a ajuns aici ține mai mult de organizarea medievală și comportamentul clasic de hiene lașe pe care liderii pesediști l-au avut dintotdeauna. În loc ca baronii să-și tragă nestingheriți banul public în timp ce partidul mimează guvernarea acum s-a ajuns, spre disperarea lor, să fie nevoiți să-și schimbe al doilea guvern în mai puțin de un an și două luni. Partidul hoților, în ciuda tuturor evidențelor, nu-și poate trăda ADN-ul și în loc să-și zboare sămânța de scandal din corpul său, ei acceptă din nou, a câta oară?, să fie cumpărați cu bani de la buget. Și ca să nu existe nici o îndoială că avem de-a face cu un grup de hiene ce se ospătează dintr-un stârv vedem cum una dintre ele își ridică botul plin de sânge și amenință pe oricine se apropie de scena carnagiului: ,,Dacă președintele nu ne acceptă propunerea îl suspendăm!”.

Pnl-ul pare și el rătăcit, în pofida dorinței lui de a fi lăsat în pace, într-un peisaj de caft general. Deși ar avea enorm de câștigat, Orban este atât de mulțumit de postura lui de președinte, în sfârșit!, iar liderii liberalii sunt atât de preocupați de propriile lor deal-uri cu baronii pesediști încât ceea ce se apropie de ei este cu totul înspăimântător. Mai rău de atât ar putea fi doar alegerile anticipate…

USR-ul deși ar fi putut reprezenta o variantă rezonabilă este cuprins de convulsii identitare, doctrinare, religioase și …mai enumerați și dumneavoastră câteva că ar fi imposibil să dați greș în evaluare. Un stup de orgolii bâzâitoare ce nu prea are timp de făcut politică …

Așa că toată baza a rămas în domnul președinte! Grea dilemă, în orice caz…

Dacă acceptă un nou berbec trimis la stâna din Cotroceni de ciobanul Dragnea își cam dă foc la valiză! Potențialii lui votanți sunt sătui de pesediști precum măgarul de bătaie și, chiar dacă la alegerile parlamentare au fost într-un dolce far niente, nu mai sunt dispuși să-l ierte dacă acesta se spală pe cap cu un premier pesedist și îl lasă plocon pe capul țării în timp ce el își reia programul de tăceri în mi minor de la Cotroceni.

Dacă intră la bătaie așa cum ar fi normal, etic și de bun simț pentru orice om cinstit și sătul de incompetență și hoție, îl așteaptă zile grele și chiar o eventuală suspendare care, chiar dacă nu are șanse de reușită, îi va tulbura somnul cu siguranță. Dar, și e logic să fie așa, la capătul acestei lupte îl va aștepta premiul cel mare adică un al doilea mandat și jupânia României care va fi consacrată de istorie!

Așa că nu avem mult de așteptat și vom putea vedea cu toții dacă Johannis este acolo pentru noi sau pentru el. Uneori, din păcate pentru un politician, interesele națiunii îi cer să se sacrifice și să pună curul la bătaie. Câteodată, ca și în viață, politica are și ea uneori regulile sale care spun că dacă vrei să rămâi sus nu se poate să te bazezi mereu numai pe conjuncturi favorabile sau noroc și atunci vine momentul când trebuie să dai măsura caracterului tău!

Nu mai avem mult de așteptat… Vorba unui clasic în viață: Acum e momentul să ne luăm o pungă de popcorn și o cola și să privim dacă avem noroc în viață sau nu!