Omul cu paleta

Omul cu paleta

Am aflat cu nețărmurită emoție că domnul Cătălin Ivan a luat taurul de coarne! Și anume, salariatul timp de zece ani al Parlamentului european a meditat adânc și a ajuns la concluzia că el, și numai el, este soluția pentru regenerarea acestei nații și ca atare s-a hotărât să candideze la prezidențiale.

Eternul dizident îmi aduce aminte de un amic care după cinci divorțuri consumate pe motiv de reîndrăgostire cronică ajungea la concluzia că femeile din ziua de azi nu mai sunt serioase. Mereu în gâlceava, tot timpul protestând și urzind conspirații, domnul Cătălin și-a găsit și tema de campanie:

Odată încastrat la Cotroceni Ivan 24, asta însemnând că Omul va fi conectat 24 de ore din 24 la problemele țărișoarei, va purcede la luptă cu Europa care supune cetățeanul roman la o sclavie modern și îl terorizează oferindu-i un loc de muncă!

Care Europă? Cum care? Aia care l-a plătit pe Cătălin zece ani cu 20 000 de euro pe lună! Vă dați seama ce nenorocită e Europa asta?! După ce-i exploatează pe români plătindu-I mai bine decât acasă la ei ea, coana Europă și-a bătut joc de Cătălin cu aproape jumătate de million de euro. Este evident că Ivan 24 rămas acasă ar fi câștigat en passant o asemenea sumă el fiind … La ce anume se pricepe și ce meserie are nu prea știm pentru că a îmbrățișat cariera politică de foarte tânăr dar cu siguranță a fost valoros la ceva din moment ce s-a remarcat în pesedeu.

Acum vreo cinci-șase ani jucam tenis cu un amic în Copou când pe terenul alăturat a apărut europarlamentarul Ivan care tocmise un sparring partner. Bineînțeles că nu a salutat pe nimeni când a intrat pe teren iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să șarjeze ofensiv la antrenorul de tenis:

-Ia uite aici ce paletă am!, a zis el arătându-i racheta de tenis din dotare. Nu-i așa că n-ai mai avut de a face cu așa ceva? O am de la Bruxelles. Asta nene… joacă singură!

Nu e grav faptul că racheta nu-i paletă și nici că știftul cu care se lăuda era cumpărat de la un Intersport de duzină. E grav poate că Ivan 24 nu și-a pierdut dezinvoltura cu care reușește să se facă de râs chiar dacă a petrecut atâta vreme prin locuri în care chiar dacă nu ești cu educația la zi ai totuși șansa să ți-o completezi.

Nu e nici primul și nici ultimul neobrăzat care nu-și cunoaște lungul nasului și pare să se fi născut fără simțul ridicolului. Știm că nu are umor pentru că asta ar presupune oleacă de inteligență dar totuși lipsa asta de măsură îți dă de bănuit că el pozează cu voie într-un măscărici.

Ce calcule are în spate nu știm că deh…, într-o țară în care toți se simt pregătiți să candideze la cea mai înaltă funcție în stat, un președinte în plus sau în minus nu se pune. Dar va fi amuzant să-l vedem pe Ivan 24 stând cu paleta pe tușă așteptând ca publicul să-i facă punctul câștigător!