Vina si vinul gastronomiei

Scriitorul Bogdan Ulmu si-a lansat o noua carte de bucate. „Vina si vinul gastronomiei” este un volum scris sub forma unui roman captivant, asa cum insusi autorul il descrie, si care aduna la un loc peste 100 de retete pe care le-a preparat in decursul anilor. Pasionat de gastronomie, realizatorul emisiunii „Pohta ce-am pohnit” de la Tele M se declara un nostalgic al mancarurilor de altadata. Bogdan Ulmu marturiseste ca majoritatea retetelor pe care le cunoaste le-a invatat din restaurante si nu din cartile de bucate. Mai mult, autorul recunoaste ca in multe dintre ele si-a pus amprenta personala prin ingredientele folosite si prin modul de preparare.

„Este o carte dupa care se poate gati, scrisa intr-un stil umoristic , scrisa intr- un stil umoristic care sa accesibilizeze retele , majoritatea produselor , retelelor au fost facute de mine in timp , cam in ultimii 25 de ani de cand trebaluiesc prin ale gosposaritului „, a precizat Bogdan Ulmu, autorul cartii .

 Autorul le-a dedicat volumul „Vina si vinul gastronomiei” unor prieteni pasionati de savorile gastronomice.

„Aceasta carte este o surpriza imensa, nimic arid , tehnic sau monoton nu ne asteapta in cele 255 de pagini ale acestei carti , odata intrati in aceasta carte Savernius Secundus care este acest l’ homme de la guerre al lui Bogdan Ulmu, nume adoptat in cinstea mentorului sau Brillat Savarin , mare gastronom si om politic francez”, a afirmat Adrian Christescu, administrator restaurant .

preluare de pe Telem.ro

 

Categorii:"Pohta ce-am pohtit" la Atelierul de Bere