Scrisoare către un tovarăş dictator

Dragă tovarăşe Voronin, ştiu că nu te interesează părerea mea, dar am decis să-ţi scriu pentru că privind în jur, văd că cei care ar trebui să-ţi răspundă ori nu pot şi aici mă refer la cetăţenii moldoveni, iar cei care pot, şi aici mă refer la politicienii din România, nu vor. Locuiesc la 16 kilometri de graniţa Republicii Moldova, în oraşul Iaşi, cel mai estic centru de cultură al Uniunii Europene, realitate de care sunt sigur că nu ai auzit prin smârcurile bălegoase de prin stepele calmuce în care s-au format lucrătorii de securitate ai Uniunii Sovietice.

Dar, deşi pentru matale, tovarăşe colhoznic ajuns general prin binecunoscutul procedeu al apelului bocancilor, acest lucru nu are nici o importanţă, pentru mine cu siguranţă că are! Aici, în Iaşi sunt departe de gorilele tale decerebrate cu cefe rase, ce umblă în haite pe străzi şi umflă ca nişte animale de pradă, ziua în amiază mare, adolescenţii de pe stradă.

Am trecut de 40 de ani şi cred că de-a lungul anilor, privind cu atenţie în juru-mi, am deprins oarece aptitudini de clarvăzător în ceea ce te priveşte. Când te văd la televizor îmi dau seama că nu eşti un om,drac tov. Voronin, ci eşti întruchiparea unui mistreţ albinos ce grohăie ameninţător,ceea ce mă face să  îmi aduc aminte că am mai văzut niscaiva guşteri ca matale.

Norriega era tare iubit de americani, dar asta nu a însemnat că atunci când aceştia s-au plictisit de el, nu l-au azvârlit la temniţă ca pe un borfaş de rând ce era. Zici că ruşii te iubesc, nu? Mai vedem noi când se vor sătura de tine şi de hoţiile lui Oleg.

Saddam era la fel de şmecher ca matale şi viteaz tare, în spatele serviciului său secret înarmat până în dinţi. Nu a trecut mult de atunci, de aceea nu cred să fi uitat ce şic stătea paltonul pe el când l-au dus la spânzurătoare.

,,Agenturili, spionii, huliganii şi vecinul de la vest sunt de vină pentru mizeria din ţară şi sărăcia cruntă a cetăţenilor. Hoţia,corupţia, tâlhăria, îmbogăţirea prin japcă a lui fecioru-tău înseamnă ,,statalitate“, iar protestul disperat al copiilor de pe străzii înseamnă ,, lovitură de stat fascistă”. Parcă îl întrupezi pe Ceauşescu în 89! Asta mă face să sper că  vei privi ţevile de AK 47 din aceleaşi unghiuri când se apucă de tras, cum le-a privit şi preşedintele nostru. Şi al nostru a ajuns general din cizmar şi el s-a evidenţiat prin crime de colhoz cum ai făcut-o şi matale, deci iată că nebănuite amănunte transcend anii şi par să vă apropie.

Dragă tovarăşe, trebuie să recunosc că ai şi noroc! Dacă toate cele ce afirmi matale despre România, cum că aceasta s-ar amesteca în trebile de peste Prut, ar fi adevărate, cu siguranţă ai fi zburat deja cu un şut în cur dincolo de Nistru.

Asta ar fi însemnat că România este un stat demn, care îşi apără cetăţenii, noi am fi fost mândri de cetăţenia noastră, iar Uniunea Europeană, cea grabnic tremurătoare la gazul rusesc, ar fi funcţionat ca o entitate suprafederală ce-şi şterge grabnic rahaţii comunişti de pe lângă fruntarii.

Din păcate, preşedintele nostru jucător este jucător cu ,, organele interne” ale României şi mai puţin cu cele externe, unde aplică pozitia licuriciului cu ăi mari şi cea a şpriţului diplomatic cu ăi ca matale.

Iar în cazul în care vei supravieţui în continuare, avem cu toţii o consolare. Vei rămâne în Moldova doar cu funcţionarii, poliţiştii şi secretarii de partid, rămânând să decizi tu şi cu Oleg dacă îi veţi fura pe aceştia, sau pe ţăranii septuagenari care vor face agricultură arând cu plugul de lemn printre bolovani şi urzici.