Lungul drum al PDL-ului din Internaționala Socialistă la curtea Regelui Mihai

Încă din timpul domniei padișahului Adrian Năstase, s-a dovedit că singurul politician care dă ora exactă în România, propunând teme de discuție pentru viața politico-socială, este președintele Băsescu. Deși este la fel de impotent în a guverna și la fel de grijuliu de a se înconjura numai de pupincuriști, ca și restul de politicieni români, spre deosebire de aceștia din urmă, președintele are idei și o bună strategie electorală.

Întorcându-se la popor sau durându-l în cot de el, în funcție de interesul său de moment, Băsescu și-a făcut un nume de glorie în a afirma astăzi ceva și a se contrazice mâine, eventual cu o lacrimă în colțul ochiului. Trădarea partenerilor și colegilor, fățărnicia și lipsa sa de loialitate față de orice crez politic mărturist la un moment dat, în loc să îl izoleze, cum ar fi fost normal într-o societate decentă, a creeat noi standarde politice. Admirat și invidiat chiar și de dușmanii săi, care se întrec în a-i imita discursul grobian, agresivitatea și grosolănia în crescendo, președintele schimbă temele de discuție din societatea românească cu o îndemânare de prestidigitator.

După focurile de artificii și lopețile de cazma date peste țeasta celor care mai cârtesc în front, necesare pentru impunerea în fruntea PDL-ului a sclavului sortit să țină așternutul cald până la întoarcerea stăpânului, președintele a început de curând o nouă manevră de învăluire prin care și-a luat adversarii prin surprindere.

A început cu tema schimbării Constituției pe motiv de parlament unicameral și scoaterea prezumției de avere licită. Orice om de bun simț poate vedea că ambele sunt două prostii fără margini, însă pentru amărăștenii aduși la sapă de lemn taman de gașca prezidențială sunt numai bune de promovat într-o campanie electorală ce se profilează în curând. Cât despre posibilitatea de a trece prin Parlamentul actual o asemenea modificare a Constituției, nu există nici o șansă, dar asta o știe foarte bine și președintele!

A doua temă lansată de Jupân Maximo a fost cea cu reorganizarea teritorială. E drept că spre deosebire de primele pare mai logică, dar din punct de vedere a șanselor de trecere prin Parlament, rezultatul se anunță încă de pe acum un mare zero. E drept că asta nu împiedică tot felul de papagali de pe la televiziunile de gherilă să-și dea cu părerea de dimineața până seara, răcindu-și gura cu tot felul de aiureli.

Un lucru ciudat se întâmplă însă, în timp ce jupănul dă teme la toți fraierii din opoziție!

O discretă campanie de retușare a imagini Casei Regale de România a început să adie dinspre Cotroceni prin portavocile TVR1, B1TV, Dilema, Evenimentul Zilei, precum și alți formatori de opinie cu normă de la buget. În tot acest timp, dinspre Casa Regală tot felul de coincidențe mici și binevenite vin în întâmpinare, cum ar fi: renunțarea la legătura cu familia de Hohenzollern, modificarea regulii care nu permitea prințesei Margareta să-i succedeze tatălui său, precum și o sumedenie de evenimente, lansări de carte și varii prilejuri de a sta pe sticlă la diverse jurnale.

Dacă l-aș bănui pe Traian Băsescu de geniu politic, aș putea face niște supoziții, care dacă ar fi analizate cu atenție, ar putea să întoarcă situația politică cu 180 de grade.

Să presupunem că mâine, domnul președinte ar ieși cu un mesaj prin care ar propune populației un referendum cu privire la forma de guvernământ, deplângând cu lacrimi amare nedreptatea, reală dealtfel, prin care ocupantul din 1946 a schimbat prin forță conducătorul de drept al României de atunci, pe Alteța Sa Regală Mihai I de România. Statura politico-umană a Regelui Mihai, pusă în oglindă cu personaje de genul Ponta, Antonescu, Geoană sau Vanghelie, ar finaliza de la sine efectul loviturii de măciucă, care va paraliza fauna politică a României.

Antonescu ar fi tras pe dreapta urgent (să nu uităm că acesta a recunoscut în nenumărate rânduri că este monarhist) iar PNL-ul ca fibră internă este oricum partidul în care sunt încadrați aproape toți monarhiștii care încă mai prestează în politică. Deci dacă șeful PNL-ului se va opune, accesta va dispărea urgent sub valul creat în interiorul partidului.

PDL-ul, știm cu toții că nu contează deloc în astfel de situații, așa că îi vom vedea urgent pe Boc, Anastase, Udrea sau Sulfina perorând pe marginea beneficiilor unei monarhii constituționale. Cât despre Voinescu, Baconski sau T.R.U., nici măcar n-ar trebui să se prefacă, pentru că din acest moment intelectualii lui Băsescu se vor strânge urgent sub flamura Restaurației, care va deveni sub presiunea lor entuziastă un proiect politic de mare viitor.

Minoritățile, altele decât maghiare, vor spune da, iar UDMR-ul va fi cooptat prin renunțarea la noua organizare teritorială, care oricum nu contează la nimic.

PSD-ul va umbla năuc vreme de o săptămână și se va poziționa evident împotrivă, dar asta nu înainte ca Ponta, Dragnea sau te miri cine, să facă o groază de gafe amendate de curentul de opinie care va scoate România din amorțeală.

Băsescu se va retrage de la Președinție cu un an mai repede, dar în plină glorie! Evident că va fi numit Prim Ministru al unei largi coaliții, asta ca urmare a câștigării alegerilor de către coaliția PDL-PNL, cât și a negocierilor cu Casa Regală.

Sprijinul extern pentru această măsură va fi evident și nu am fi mirați dacă regina Angliei sau o liotă de premieri occidentali vor lua cu asalt agenda românilor de dinainte de alegeri, arătându-și fățiș sprijinul pentru această curajoasa rectificare de destin a românilor.

Toate acestea s-ar putea întâmpla dacă Băsescu ar avea sânge în instalație, lucru pe care îl știm cu toții că îl are, și dacă ar fi un geniu politic care ar sesiza că aceasta ar fi singura variantă prin care ar mai putea rămâne la putere cel puțin încă două mandate, lucru benefic pentru confortul financiar și penal al celor care îl înconjoară.

Nu vor trece multe zile și ne vom convinge dacă jucătorul de ruletă știe și bridge.

 

Comments are closed.