Rolul aspiratorului în reforma statului

Cu toții suntem obișnuiți cu prezența în casele noastre a banalului aspirator, acel aparat electrocasnic care are rolul de a aspira pulberi, lichide, scame sau orice fel de gunoaie care, de bine de rău, ajung să ne populeze încăperile. V-ați gândit vreodată cât de greu ne-ar fi fără el?

Cum ar fi să scăpăm de toată mizeria din casă dând cu mătura și încercând să capturăm cu aceasta prin mișcări dibace, din încheietură, movilița de mizerie ce se oploșește inevitabil în rosturile parchetului sau ale gresiei crăpate? Evident ar fi foarte greu, dar mai ales minuțios, ceea ce în ziua de azi este de-a dreptul nepermis. Fără să mai vorbim de praful care s-ar ridica prin cameră…

Deci, este evident pentru toată lumea că rolul unui aspirator este mai mult decât pozitiv și asta nu numai pentru că ne împrospătează curățenia ci și pentru că, grație acestei minunate mașinării, toată mizeria este colectată, concentrată și adunată într-un singur loc pentru a putea fi aruncată apoi la gunoi.

Dar ce ar fi dacă cineva ar avea nevoie de această mizerie pentru varii motive?

Cum ar fi, de exemplu, un colecționar de gunoaie sau un cetățean trotilat care în lipsă de altceva ar dori să o folosească la fundația casei în care locuiește, pentru a înlocui materialul spălat de ploi sau inundații! Nu-i așa că i-ar fi de folos un aspirator?

În definitiv, nu trebuie să ai multă școală pentru a aprecia calitățile excelente pe care le poate avea gunoiul în edificarea diverselor construcții, fie ele și politice. Un gunoi presat prin diferite metode, cum ar fi cea a dosarelor groase, cu multiple probe presate între coperțile tari sau prin metoda centrifugii financiare de tip somalez (cunoașteți bancul în care se pune întrebarea cum aduni sute de somalezi într-o cabina telefonică iar răspunsul este că o boabă de orez aruncată înăuntru este soluția), poate avea proprietățile constructive, necesare oricărui eșafodaj politic.

În lipsă de doctrină, partid viabil, adepți care să te urmeze sau credibilitate de a construi, merge și soluția de a te cocoța pe un munte de gunoaie de unde, privind de sus la cei din jur, să te îngurguțezi, înfoindu-ți penele din coadă și să cotcodăcești a reforma ogrăzii.

Astăzi, grație reformatorului Băsescu și a aspiratorului Oprea, toți românii suntem martorii unei reforme a statului, realizată prin mijlocirea unui partid politic creeat artificial prin aspirarea din Parlament a tuturor trădătorilor, interlopilor politici și lăcustelor înfometate de șpagă, ce compun U.N.P.R.-ul.

Însăși denumirea acestui partid este un atentat la pudoarea societății românești și la bunul simț al alegătorului, care nu a avut niciodată ocazia să pună o ștampilă pe acesta, dar astăzi este pus în ipostaza de a-l vedea în Parlament ca a patra forță politică după numărul de parlamentari.

Poate aveți curiozitatea să aflați ce oameni politici propune U.N.P.R.-ul ieșenilor, prin vocea domnului Oprea, mareșalul izmenelor pătate? Acest politician de manutanță, care a ajuns foarte rapid în stadiul clinic în care se pupă singur în cur prin intermediul oficiosului armatei, ne propune un adevărat set de valori umane și anume:

Cu numărul 1 pe tricou, domnul Simirad, care la vârsta fragedă a dumisale este într-o permanentă căutare de provocări în care poate dezamăgi. Urmează apoi domnul Cristian Nechifor, cel care a folosit cu mare îndemânare experiența de șef al comisiei de Abuzuri de la Parlament pentru viitoarea sa carieră economică. Doamna Luminița Iordache ne îmbogățește spiritual și profesional din barca uneperistă, pentru ca la cârma ambarcațiunii progresiste, suit de curând, domnul Ciuhodaru să palpeze cu mâini fine de chirurg mediatic soarta bătrânului municipiu.

Dacă unii dintre cei de mai sus ne stârnesc plânsul iar alții râsul, pentru domnul Ciuhodaru trebuie să fim mai îngăduitori. În definitiv, nu trebuie să ai cu adevărat nici o calitate cât de cât esențială pentru a reprezenta o variantă mai bună la actualul edil al Iașului.

Mi-e teamă însă, că viitoarea soartă a liberalilor din Iași este oricum sumbră într-un eventual nou mandat Nichita, dacă nu chiar pecetluită. La ce zâmbre și politețuri a schimbat Oprea cu primul fotbaliator al urbei la ultima sa vizită în Iași, mi-e că după alegeri, liberalii or să devină oaspeți prin propriile lor case.

Comments are closed.