Doamna Udrea i-a satisfăcut pe ieșeni

Mai deunăzi, trecând la pas prin piața Unirii să verific dacă revoluțiunea se păstrează în parametri, am ciulit urechile la o scandare; în jurul statuii lui Cuza, doar știm cu toții că nimic nu este întâmplător…, un ciopor de oameni promovau o urare pe care nu am mai auzit-o la nici o manifestație de protest din ultimii 23 de ani:

-Băsescu și ai lui, sugi p..a Iașului!

Îmbătat de viziunea propusă de protestatarii ieșeni, nu am putut să nu mă gândesc la dreptatea cuprinsă în bătrâna zicală cum că ,, Românul s-a născut poet”. E adevărat, ușorul dezacord dintre imperativul ,, sugi” și reprezentarea subiectului ,, Băsescu și ai lui” nu poate alunga din mintea ascultătorilor frumoasa surpriză pe care ne-o fac ieșenii, dezvăluindu-ne că orașul nostru are în mintea locuitorilor săi o reprezentare falică.

Acuma, fie vorba între noi, pentru cetățeanul ce-și târăște zilele pe malul Bahluiului, denumit mai nou ,, râul ce trece prin șantierele lui Nechita”, nu prea există multe variante. Văzând zilnic la televizor un președinte care se hăhăie cu un whisky sub cârmă și cu o blondă la braț iar când își părăsește noroaiele din jurul casei, plecând la promenadă prin Copou, dă de un primar ce joacă tenis cu piciorul în nocturna plătită de cetățeni, pe undeva e normal să vezi peste tot simboluri falice și nu falnice!

Și chiar dacă mulți dintre noi trăiesc cu impresia că domnul Băsescu este insensibil la dorințele poporului său, iată că realitatea ne dovedește că nu este chiar așa. Rapoartele asupra evenimentelor din țară poposind pe biroul de la Cotroceni odată cu gheața și scrumiera golită, se pare că dorința protestatarilor din Iași a fost auzită.

Și pentru că uneori nu strică să mai faci câte o concesie la pulime, iată că președintele și-a trimis omul de încredere la Iași pentru a rezolva problema solicitată. Așa că, ieri a trecut discret prin Iași doamna Udrea!

Mai întâi pe la Mitropolie, ca să-și ierte păcatele trecute și posibil cele viitoare, apoi după ce a dat bani la popime așa cum face regimul dreptcrediciosului Băsescu când e groasă rău, madam Udrea a trecut și prin Piața Unirii!

Astăzi, când m-am dus să-mi iau o plăcintă cu brânză de la ,,Select” și m-am plimbat prin Piața Unirii, molfăindu-mi mica gustare, am fost surprins să-l văd pe Cuza zâmbind din colțul gurii, cam satisfăcut. Iar în jurul lui nu mai era nimeni!!! 

Comments are closed.