Amenzile Domnului Nichita

Pentru mulți dintre ieșeeni a apărut în ultimele zile o dilemă care se cere lămurită:

-Oare ce ,, îl mână în luptă” pe domnul primar Gigi, de reușește să fie atât de imobil când orașul pe care chipurile, îl conduce, este complet acoperit de un strat de zăpadă de aproape un metru?

Să fie oare lenea sau prostia? Această dilemă poate avea ca răspuns oricare din cele două sau poate chiar pe amândouă, dar rezolvarea ei nu va mulțumi pe nici unul din locuitorii care luni dimineața vor trebui să își ducă copiii la școală, grădiniță sau vor trebui să meargă la muncă pentru ca să aibă de unde încasa primarul fotbaliator salariul său.

Sfânta tăcere cu care ne-a asurzit primăria în ultimele zile a fost întreruptă de o declarație a celui care se vede primar încă patru ani de acum încolo, așa că poate să își permită orice. Chiar și o obrăznicie!

Facem apel la toti proprietarii de autovehicule care detin imobile cu curte, sa si le parcheze în afara carosabilului, pentru ca utilajele Citadin si Salubris sa poata opera si în zonele respective. De asemenea, rugam pe toti conducatorii auto sa faca tot posibilul ca, prin parcarea autovehiculului, sa nu încurce utilajele care opereaza pe strazile din Iasi. În aceeasi ordine de idei, rugam pe toti proprietarii sa-si curete de zapada trotuarul aferent proprietatii, fie ca sunt curti, imobile, societati comerciale etc. Precizam ca toate echipele care opereaza în acest moment vor fi însotite de politisti locali, care vor aplica amenzi în conformitate cu legislatia în vigoare tuturor participantilor la trafic care încurca utilajele de deszapezire din teren”, se arata in comunicatul trimis de primarie.

Ce face primarul care freacă menta de patru zile încoace cu slugile sale plătite din banul public? Ne amenință că ne dă amenzi!

Poate ar fi bine ca înainte să își umfle mușchii la locuitorii Iașului să ne spună dom’ primar unde și în care parcări amenajate de dumnealui în ultimii opt ani ar trebui să își ducă ieșenii autoturismele?

Sau cum ar putea să își mai miște mașinile acoperite de un metru de zăpadă și blocate apoi de un mal de zăpadă de un metru și jumătate rezultat de trecerea întârziată a unui plug?

Dar, cred că orice problemă poate fi până la urmă soluționată prin dialog, așa cum bine ne învață prim sinistrul nostru Boc. De aceea, îmi pun următoarea întrebare, la care aștept doar un răspuns cantitativ:

Cam ce șpagă ar trebui să dau pentru ca oamenii primăriei să îmi deszăpezească strada?

Și înainte să îmi dați vreo sumă, domnule primar, vă rog să luați în considerare că stau pe stradă cu domnul Dascălu. Poate, dă Dumnezeu și îmi faceți vreo reducere!

Comments are closed.