Se alege praful din ,,modernizatorii” lui Băsescu

Iată că toate exhibițiile televizate ale ,,marelui masturbator” al politicii dâmbovițene, cel care dă tema discuțiilor din politichia românească, nu au reușit să acopere mizeria de sub preș. Plecarea lui Frunzăverde nu este decât semnalul vizual pentru ivirea unui adevărat tsunami al plecărilor din partidul de guvernământ, plecări care vor face ravagii mai ales în economia alegerilor care se prefigurează.

Faptul că în partidul lui Băsescu viitorul sună bine doar pentru personaje profund incompetente și impopulare, dar care se bucură de girul lui Zeus, vezi cazurile Udrea, Anastase sau Boc, a transformat acest partid cu un nucleu de politicieni duri și determinați, altădată cu chef de alegeri și tupeu agresiv, într-o corabie a nebunilor care pârâie din toate încheieturile. Nici nu poți ajunge altfel când la conducerea partidului în București a ajuns șef un politician cu popularitate de 1%, fără vreun istoric de realizări de orice fel dar cu o solidă reputație de metresă și sifonatoare a banului public.

Zilele următoare, hemoragia odată pornită nu va mai putea fi stăvilită prin nici o temă lansată de președinte sau de vreun dosar aruncat pe piață de manipulatorii rămași loiali Cotrocenului. Singura scăpare a păpușarului ar mai fi, poate, să lanseze câte un MRU pe lună, dar din păcate oameni de calibrul acestuia se găsesc rar și cei care ar mai fi disponibili nu sunt dipuși să joace rol de vapor lansat la apă de mitocanul mărilor.

Ar fi de prisos și poate chiar caraghios să atrag atenția Partidului Național Liberal, cel care va fi prin prisma așa zisei doctrine a pedeliștilor destinația majoritară a dezertărilor, să nu pună botu’ cu bucurie la trădătorii ce sar pârleazu’ în ograda liberală. Domnul Rușanu, oracolul de la centru, l-a și uns deja pe Frunzăverde vicepreședinte în PNL deși acesta încă nu și-a zvărlit carnetul de pedelist la coș. Asta așa, ostentativ și cu mesaj către membri vechi ai partidului! Ca să înțeleagă tot liberalu’ cum se avansează în partid… Evident, prin muncă și loialitate!

În ritmul ăsta mâine, poimâine, o să ne trezim cu Mihaela Popa că o să ne dea lecții de liberalism și cu domnii Spânu sau Bulgaru la ședințele din Calis, că de… în PDL-ul de unde au fugit ca niște victime, nu se mai putea trăi. Și asta pentru că dom’ profesor Oprea a făcut deficit de democrație uitând deschis robinetul de ambâț!

În concluzie, ne așteaptă distracție garantată! Ca de fiecare dată când se schimbă regimul, opoziția trebuie să se pregătească să-și primească rudele de la putere care vor da cu ușa de perete. Ne vor pupa, vor vărsa lacrimi, vor mărturisi suspinând înnăbușit cât de tare au fost chinuiți de X sau Y, dar ei, în sinea lor și pe ascuns, seara, înainte de culcare, s-au rugat întotdeauna pentru sănătatea noastră. Și dacă ne aducem aminte, acu trei ani, într-o vineri pe după amiază când au trecut pe lângă noi prin Mall, ne-au făcut și un semn discret cu mâna. Ne-ar fi și salutat dar, știți cum e… Tiranul era cu ochii pe ei!

Așa încât, pentru amatorii de delicatețuri sociologice e momentul să-și caște ochii și să-și desfunde urechile, pentru că în patria noastră, anul acesta se vor da în direct două episoade din telenovela electorală mioritică ,, Puțini am fost, mulți am rămas”!

 

 

 

Comments are closed.